Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.09.2005, 21:12   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez TORQUE
kiedyś już o tym pisałem, ale co tam napiszę jeszcze raz:
jakiś czas temu pewien Polak wynalazł masę plastyczną podobną do plasteliny , która gdy się nią oblepiło jakiś przedmiot i zderzyło go z innym to ta masa przejmowała całą energię ze zderzenia na siebie chroniąc w tn sposób samochód od zniszczeń. Można by tą masą oblepić zderzak samochodu i jego boki to napewno przyczyniło by się do unikniecia większości wypadków. Tak więc ten koleś poszedł do urzędu, w którym się opatentowuje pomysły i tam jego pomysłu nie przyjęli, poniewarz wiązało by się to ze zmniejszonymi kosztami np. naprawy samochodu, leczenia w szpitalu itp. wiec facet się wkurzył i został chodowcą świń.

No i gdzie tu dbanie o życie i dobro innych?, dla nich liczą się tylko pieniądze.
Słyszałem o tej sprawie, widziałem też człowieka, który to wynalazł.. Powiem jedno - dla mnie to jest również odpowiedź na pytanie, czemu do chwili obecnej nie ma alternatywnych źródeł napędzania samochodów (oprócz gazu).. Po prostu, niektórych ludziom (bardzo potężnym i wpływowym..) coś takiego cholernie się nie opłaca.. A na miliardy dolarów straty nie zamierzają oni pozwolić..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post