Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.09.2005, 00:33   #43
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Oktawian_15
Gdyby wzieli pod uwage awaryjnosc ! a nie z jaka predkoscia sie kreci to... pozdro
peace and love
Wykonanie testu awaryjności jest praktycznie niemożliwe. Wyobraź sobie, że osoby testujące siedzą kilka miesięcy przy urządzeniach i sprawdzają kiedy się zepsują

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Tylko ze wiesz, jak ktos zrobi test w ktorym bedzie sie mierzylo dlugosc panelu i kolejnosc wyjdzie taka sama jak w jakims serwisie ktory robi porzadny test, to czy test mierzenia dlugosci panelu mozna uznac za wyznacznik oceny napedu, a tym samym test za dobry.
W teście Chipa rzeczywiście długość napędu ma pewien wpływ na wynik w ocenie "Budowa i wyposażenie", łącznie z wieloma innymi rzeczami, które wcale nie są tak zupełnie bez znaczenia np.: dostarczane oprogramowanie. Ale to tylko 15 % całej oceny.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Tu nie ma co analizowac. Mierzenie czasow i predkosci nie jest zadnym testem. Przydatnosc tego typu badan jako oderwanego kryterium jest znikoma.
No to się zdziwiłem, zawsze sądziłem, że szybkość (w przypadku odczytu) to drugi poza jakością zapisu najważniejszy parametr decydujący o klasie tego sprzętu.

Przecież przykładowo patrząc na niedawną recenzję Samsunga TS-H552U, nie gdzie indziej tylko na CDRinfo mamy oddzielny punkt ***8222;Odczyt CDSpeed***8221;. Mierzona jest tam prędkość odczytu, która według Ciebie nie jest żadnym testem, więc po co to wszystko ?. Widaomo, że jako jedyne kryterium wchodzące w skład oceny byłoby nieobiektywne, ale jest to ważna część, która tworzy całość.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ja wiem ze niektorzy kazdy test w ktorym benq 1640 jest na 1. miejscu, a plex 716A za samsungiem uwazaja za super, ale to jest oznaka braku obiektywizmu, a nie trafnosci tego testu.
Popatrzmy na wyżej wspomniany test, czyżby w większości przypadków Samsung był przed Plextorem, czyżby brak obiektywizmu