Cytat:
Napisany przez Oktawian_15
Gdyby wzieli pod uwage awaryjnosc ! a nie z jaka predkoscia sie kreci to...  pozdro
peace and love 
|
Wykonanie testu awaryjności jest praktycznie niemożliwe. Wyobraź sobie, że osoby testujące siedzą kilka miesięcy przy urządzeniach i sprawdzają kiedy się zepsują
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Tylko ze wiesz, jak ktos zrobi test w ktorym bedzie sie mierzylo dlugosc panelu i kolejnosc wyjdzie taka sama jak w jakims serwisie ktory robi porzadny test, to czy test mierzenia dlugosci panelu mozna uznac za wyznacznik oceny napedu, a tym samym test za dobry.
|
W teście Chipa rzeczywiście długość napędu ma pewien wpływ na wynik w ocenie "Budowa i wyposażenie", łącznie z wieloma innymi rzeczami, które wcale nie są tak zupełnie bez znaczenia np.: dostarczane oprogramowanie. Ale to tylko 15 % całej oceny.
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Tu nie ma co analizowac. Mierzenie czasow i predkosci nie jest zadnym testem. Przydatnosc tego typu badan jako oderwanego kryterium jest znikoma.
|
No to się zdziwiłem, zawsze sądziłem, że szybkość (w przypadku odczytu) to drugi poza jakością zapisu najważniejszy parametr decydujący o klasie tego sprzętu.
Przecież przykładowo patrząc na niedawną
recenzję Samsunga TS-H552U, nie gdzie indziej tylko na CDRinfo mamy oddzielny punkt ***8222;Odczyt CDSpeed***8221;. Mierzona jest tam prędkość odczytu, która według Ciebie nie jest żadnym testem, więc po co to wszystko ?. Widaomo, że jako jedyne kryterium wchodzące w skład oceny byłoby nieobiektywne, ale jest to ważna część, która tworzy całość.
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ja wiem ze niektorzy kazdy test w ktorym benq 1640 jest na 1. miejscu, a plex 716A za samsungiem uwazaja za super, ale to jest oznaka braku obiektywizmu, a nie trafnosci tego testu.
|
Popatrzmy na wyżej wspomniany test, czyżby w większości przypadków Samsung był przed Plextorem, czyżby brak obiektywizmu