Cytat:
Napisany przez pawelblu
Moze nastepny test Chipa bedzie polegal na tescie mozliwosci zmiany bitsetingu. Wtedy pewnie ten test bedzie OK, o ile Benq 1640 bedzie na 1. miejscu 
|
problem z odtwarzaniem wypalanych płyt bez zmiany bitsettingu na DVD-ROM dotyczy starych stacjonarnych odtwarzaczy DVD i obecnie praktycznie nie istnieje
Cytat:
Napisany przez sobrus
Nie uzyli najnowszych biosow.
|
z tego co pisali użyli najnowszych biosów dostępnych w danej chwili
Cytat:
Napisany przez sobrus
nie ma prawie nic o jakosci a to jest przeciez najwazniejsze
|
sprawdzili zapisane nośniki czy nie zawierały błędów za pomocą programu CDCheck (patrz plik załączony przez kolegę
slawekj), oznaczało to tylko tyle, że płytka jest czytelna, ale rzeczywiście nic dokładniejszego nie zrobili
Cytat:
Napisany przez Reetou
Jeśli tuż po zapisie masz wysoki poziom błędów, to może płytka jest jeszcze odczytywana, ale nie długo. A ja, przeciętny użytkownik, chciałbym obejrzeć sobie jeszcze raz ten film, np. za 3 miesiące.
|
zasadniczo mogę się zgodzić, gdyż taka jest teoria
w praktyce wygląda to jednak tak, jak ostatnio ktoś na forum pisał, że na tłoczonej płytce audio miał kilka tysięcy błędów C1 a płytka chodziła pierwsza klasa
np.: KProbe pokazuje u mnie co chwilę różne wyniki na tym samym nośniku i nie mam pojęcia od czego to zależy, wszystko działa oczywiście super
sam stosuję przy nagrywaniu DVD zasadę markowych płyt (Verbatim, TDK) i tych, których po zapisie nie mogłem odczytać było uwaga 0 ! sztuk, a nagrywam dosyć dużo
dlatego zacząłem już od pewnego czasu dochodzić do ogólnie znanego wniosku, że teoria to jedno, a praktyka drugie ...
a może mam takie szczęście ?
pozdrawiam