Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.09.2005, 11:35   #1185
CSA
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.06.2005
CSA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak nawiasem mówiąć to podobno umowa licencyjna LightScribe jest tak skonstruowana że żaden z producentów nie może wypuścić nagrywarki z LS szybciej niż zrobi to HP, podobno muszą czekac dwa miesiące po ukazaniu sie nagrywarki HP by wydac sprzęt o podobnych parametrach. Na nasze szczęscie już wyszedł HP 740vi (albo jak kto woli 740i) http://cgi.ebay.com/HP-LATEST-NEW-HP...ayphotohosting
i na ebayu stoi po 89$ nagrywarka ma parametry 16x/40x/32x (parametry na stronie HP.com) co ciekawe nagrywarka wg aukcji na ebay.com ma obsługe DVD-RAM, wg producenta (HP.com) nie ma, powiedzmy że conajmniej dziwne bo w jednym przypadku DVD-RAM i LS za ok 320zł to niezły kąsek ale z drugiej strony gdyby nie miał RAM to jest to to samo co 640i no może szybsze CD-RW. Na niektórych forum czytałem że jest to to samo co LG GSA 4165B!! Te samo ułożenie lampek i awaryjnego wyciągania w każdym razie nie BenQ i chyba nie LiteON. Jeśli ktoś ma 4165B to może poszukałby układów Philipsa na płytce głownej, jest taka pogłoska ze LG miał LS już w czerwcu (4165B z obsługą LS prezentował już w marcu) i tylko przez tą umowe nie mógł jej wydać. Jeśli będzie brakowac jakiegoś układu to też wskazywało by na "zubożenie" modelu celem wprowadzenia do sprzedaży.

Acha i ja kupiłem tego LG GSA 4167SB na tej aukcji Zobaczymy co przyjdzie
CSA jest offline   Odpowiedz cytując ten post