Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.09.2005, 15:37   #1
tio
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.09.2004
tio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn 1693s problem z DVD-R

witam,

widzialem podobny problem na forum, lecz tam zostal on rozwiazany przez wymiane nagrywarki - u mnie ta opcja nie dala rezultatu.
otoz moj problem z nagrywarka LiteOn 1693s polega na tym, iz nie chce wypalac plyt DVD-R - "widzi" te plyte, lecz przy probie nagrania pojawia sie komunikat "nosnik nie jest zapisywalny".
nagrywarke te mam od dzis - poprzednio mialem LiteOn 1673s i zostala ona wymieniona na te, ktora mam od dzis wlasnie przez ten problem - plyty DVD+R wypalala bez problemu, zas DVD-R w ogole i to niezaleznie, czy byl to nosnik markowy, czy nie.
nagrywarka zostala wymieniona na nowa, a problem jak byl, tak i jest nadal.
dodam, ze przy poprzedniej nagrywarce aktualizacja biosu nic nie pomogla.
jak na razie probowalem tylko na plytkach DVD-R "no name" (innych chwilowo nie mam) - ale poprzednia nagrywarke testowalem na markowych i nie markowych DVD-R i na zadnych nie dalo sie nagrywac.

czy to moj wyjatkowy pech (i mam wymieniac te nagrywarki az do skutku), czy tez moze kwestia jakis ustawien gdzies czy czegos podobnego

mozecie mi cos pomoc / podpowiedziec?

PS.
dopiero teraz zorientowalem sie, iz to nie calkiem dobry dzial - winno byc chyba w dziale "ogolnie o DVD" - sorrki - prosba do admina o przeniesienie.

pzdr.

Ostatnio zmieniany przez tio : 19.09.2005 o godz. 16:03
tio jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online