Witam
Również kilka dni temu znalazłem tą ulotkę w skrzynce pocztowej, naturalnie z adresem sklepu w Gdyni.
Słyszałem już dużo wcześniej o tej firmie i ulotka w przeciągu kilku sekund znalazła się w koszu.
Obecnie sprawa nie szokuje mnie już tak bardzo jak za pierwszym razem. Co jakiś czas pojawiają się kolejne doniesienia o przestępczej działalności tej firmy, a ja nie jestem w stanie uwierzyć jak to jest możliwe, że nikt jeszcze tego nie ukrócił.
Na stronie uwagakomputery.pl w
TYM miejscu jest artykuł z Komputer Świata, w którym niejaki Mariusz Modzelewski po prostu urządza sobie kpiny z odpowiedzi na zadawane mu pytania i jeszcze rysuje świetlaną przyszłość, która czeka jego firmę - Komputery. Ciarki po plecach przechodzą. Na szczęście jest tam także napisane, że sprawą już interesuje się kilka Urzędów chroniących prawa konsumenckie i miejmy nadzieję, że rozwiążą sprawę raz na zawsze. Nie wiem jak można żyć z pieniędzy zdobytych w taki sposób, ten człowiek nie ma wstydu.
Dziwię się jednak ludziom, którzy podpisują z nimi umowę. Nie wyobrażam sobie, że ktoś kupuje w naszym kraju sprzęt za parę tysięcy złotych nie mając o tym zielonego pojęcia. Nie wyobrażam sobie, że idzie tylko do jednego sklepu i nie kalkuluje dokładnie wszystkich kosztów. Nie wyobrażam sobie, że wierzy, iż dostanie w prezencie urządzenia warte kilka tysięcy (np.: cyfrowa kamera video) za darmo !. Oszustwo jest tutaj przecież tak bardzo widoczne, że aż kłuje w oczy. Nie mówię tutaj tylko o aspektach technicznych sprzętu, ale o samej umowie i otoczce jaka jej towarzyszy. Każdy, kto choć raz podpisywał ***8222;świadomie***8221; jakąś umowę od razu by stamtąd uciekł.
Mam nadzieję, że po raz ostatni słyszę o tej rynsztokowej firmie, która powinna już bardzo dawno temu zniknąć z naszego rynku, a właściciel ponieść wysokie konsekwencje swoich czynów.
pozdrawiam