Dyskusja: uwagakomputery.pl
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.09.2005, 21:08   #32
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
zgodze sie z toba ale nie do konca
owszem nie kazdy musi sie znac na wszystkim a w tym przypadku na komputerach...ale zawsze mozna wziasc wykaz czesci i isc do innego sklepu prawda? sama umowa gdzie wyraznie widac juz oszustwo gdyz twoj podpis praktycznie pozbawia cie prawa do jakichkolwiek roszczen
zeruja na ludzkiej glupocie co juz na samym poczatku tej dyskusji napisalem
ludzie w naszym nie czytaja co podpisuja i takie sa potem finaly takich akcji
Widzisz.. tu właśnie o to chodzi, że może, ale nie musi.. Powinien, jeśli będzie oczekiwał tego, że ktoś chce go oszukać, ale mając świadomość tego, że żyje się w kraju prawa, coś takiego byłoby niepotrzebną stratą czasu. Reklama w Polsce nie może wprowadzać konsumenta w błąd - i jest to istniejący przepis prawny. A że tutaj z czymś takim mamy do czynienia, nie miałby chyba wątpliwości najbardziej początkujący nawet prawnik.

@ Arepo

To też jest dla mnie istotnym elementem całej tej sprawy - jak ludzie za tym stojący mogą rano spojrzeć na siebie w lustrze.. Studiuję marketing, znam się na socjotechnikach, studiowałem metody sprzedaży i wpływania na konsumentów i posiadam pewną wiedzę, którą potrafiłbym wykorzystać w identyczny sposób. Ale nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby to rzeczywiście robić. Oszukując innych ludzi w celu własnego zysku?!

ps. Robiłem też swego czasu projekt mający na celu udowodnienie możliwości manipulacji przy sprzedarzy sprzętu komputerowego. Było to jeszcze zanim powstała omawiana tutaj firma, a badania przeprowadzałem między innymi na forum. Poszukam tego i może tu jako ciekawostkę umieszczę. Bo wnioski z badań były jednoznaczne..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post