Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.09.2002, 20:50   #18
Adik
Arab'ski

Data rejestracji: 15.03.2002
Adik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)
Kiedyś widziałem 20gigowy dysk w jakimś pentium 100(serwer ftp)!!! Mówię poważnie, dowcip polega na tym, że bios go nie widzi, ale linux tak, rozwiązanie jest proste-linux!!!
ja mam dosyć podobną sytuację- mam C400 i płyte na BX'ie (nawet nie pamiętam jakiej firmy), i czasem przychodzi do mnie kumpel z hdd'kiem WD 80GB (którego podpinam do kieszeni na sec. slave), wygląda to tak, że jak ustawiam w biosie żeby szukał dysku na sec. slave, to owszem znajdzie go, ale w czasie ładowania kompa (w momencie jak na ekranie wyświetlane są informacje o kompie- w takich tabelkach) pc sie wiesza i pomaga tylko reset
zaś jeśli w biosie wyłącze wykrywanie tego dysku, (kanał sec. slave w biosie jest ustawiony na disabled) to niby bios go nie wyświetla w trakcie startowania kompa, ale jak sie już Winda załaduje, to wszystko działa normalnie- widać go, jest w pełni użyteczny, więc zbytnio nie wiem o co mu (biosowi) chodzi, ale ważne, że hdd działa...

nie wiem, czy ktokolwiek zrozumie z tego posta cokolwiek, ale wieżcie mi- starałem się przedstawić swoją sytuację jasno...ale chyba mi nie wyszło...:-D

mail
Adik jest offline   Odpowiedz cytując ten post