Dyskusja: Wybór nagrywarki
Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.09.2005, 16:31   #12
KoMaR_kzy
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.04.2005
KoMaR_kzy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie istnieje najlepsza ? Hmm.... ciezko jakos mi sie z tym zgodzic ale dobra nie bede sie klucil.
Istnieje napewo cos takiego jak najlepszy wybor nagrywarki w kategori cenowej do 150zl.

Smiejecie sie z chipa... hm to prawda ich testy sa czasem smieszne, ale sami nie potraficeie tez nic przedstawic. Co do korekcji bledow, owszem robia takie testy. Pisze, ze chce nagrywarke z przedzialu 100-150zl ktora bedzie sobie dobrze radzila z zabezpieczeniami (chodzi glownie o nowe wersje safedisca), a nie potraficie udzelic jakiejs konkretnej podpowiedzi. Mi nie chodzi o to żebyście zrobili mi teraz caly ranking nagrywarek ale wskazali np pierwsze trzy pozycje ktore byly by najlpesze a spelnialy wybrane przezemnie kryteria.
Jak ktos jest fachowcem to potrafi udzielic takiej odpowiedzi.
Jakbyscie mnie zapytali o np dysk twardy lub karte graficzna (lub inny sprzet)i podali jakies kryteria
to potrafilbym pomoc, ale akurat na napedach optycznych sie za bardzo nieznam. O ile kiedys mialem troche wiedzy to teraz mysle jest juz ona troszke nieaktualna.

Jakto nie pojawiaja sie nowe technologie?! Chociazby benq wprowadzil ostatnio system dzieki ktoremu wiazka lasera zawsze pada na plyte pod katem 90%, co poprawia jakosc zapisanych danych jak i jakosc odczytu.

Tak, konfig mojego kompa jest taki jak w podpisie, ale ja po prostu chce kupic nowy naped bo ta nagrywarke wrzucam do inngo kompa, pozatym moj litek z tego co wiem nie radzi sobie z safedisciem 2.5 i wyzszymi.