Wpiątek przytargałem benq-a do domu

i odrazu zaczeły sie problemy...
oczywiscie stery IDE nvidii poszły....

przez jakis czas wsio było OK , ale do czasu od wczoraj kiedy podłączyłem drugi dysk staruszka segate 1,2 GB zawsze cos

Pc nie wyłączam wiec gdy obudziłem sie rano chiałem wejsc na dysk a tu wingroza sie wykrzyczała ze dysk uszkodzony albo niesformatowany.No nic mysle ze dysk mozna juz tylko przez okno...

ale zamieniłem tasmy i wziąłem od nagrywarek tasme 80 i wsio ok chodzi.....podłączam ta od dysku do nagrywarek i jedna nagrywarka nie chodzi...

,chiałem pojechac do marketu po nowa tasme wchodze , patrze sklep "komputerowy" VOBIS

mysle napewno maja tasmy ... wchodze patrze kolo gada prze telefon ...i ma wszystko w dupie...
drugi koles zajety był laptopem i urocza Pania... no nic poczekam...czekałem chyba z 10 min w koncu koles sie przedemną wqrwił poszedł sobie ,no to koles zreflektował i wziął sie do pracy pyta sie mnie co chce

to ja mowie ze tasme 80 zyłowa

koles szuka w kablach do kamer...

mowe moze nie dosłyszał albo cos mowie ze taka taśma do dyskow i napędów a koles sie odwraca ze takich nie maja... LOL to sie pytam jak on PC składaja to koles wy***ał do mnie karpiela i sie patrzy... nie ma to jak vobis
ale sie rozpisałem... 8 )
pozdro