Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.09.2005, 22:38   #4
llllllllllll
Bywalec

Data rejestracji: 23.03.2005
llllllllllll w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok, napiszę na spokojnie krok po kroku co wyprawialem.
na starym komputerze (Du1300,640SDRam) mialem zaszyfrowane 3dyski (safeguard easy 4.11)

dysk systemowy (orgWinXpSP1) moglem bez problemu wkladac do komputerow kolegów - z niego startowac - haslo/login i dostep mialem do wszystkiego

kupilem nową plyte glowną/procesor/pamiec (Asus k8n-e deluxe, semptron 2800 64bit/ 512MB 400MHz Kingston)
dyskow nie odszyfrowywalem bo sadzilem ze tak jak w przypadku kolegow system odpali bez problemu

mam juz spore doswiadczenie z komputerami ale na takie cos trafilem po raz pierwszy ;/

wkladam dysk systemowy bootująco pierw startuje jak zawsze program z prośbą o haslo/login - system sie laduje, laduje... restart, i tak kilkakrotnie
wiec pomyslalem ze odinstaluje program i na spokojnie przeinstaluje system

wkladam dysk z powrotem do starego komputera
startuje program-prosi o login/haslo i potem nawet F8 wcisnac nie moge bo od razu wyskanuje na czarnym tle
"Loading operating system...
Blad ladowania systemu operacyjnego"
i kompletna zawiecha komputera

w tym momencie zglupialem

nie wiem jak naprawic system
nie wiem jak odzyskac dostep do 3dyskow
nie wiem co robic

teraz zainstalowalem system na pozyczonym dysku i sprobuje za pomocą tamtego programu dobić sie do tamtych ale WATPIE W TO

jak ktos ma jakies pomysly to slucham

jak wiadomo dostep z obcego systemu do dyskow jest niemozliwy
jedyne co mam to logowanie i zrypany system

czy są tu jacys informatycy,ktorzy moga mi pomoc? czy zna ktos sie lepiej na odzyskiwaniu danych w takich przypadkach?

Ostatnio zmieniany przez llllllllllll : 26.09.2005 o godz. 23:52
llllllllllll jest offline   Odpowiedz cytując ten post