Cytat:
Pedros napisa***322;(a)
Chodzi mi o dyskietkę, która odpali Ci program ładujący bios i załaduje starego biosa (jeśli instalacja nowego pójdzie nie tak lub nowy będzie nie taki jak trzeba) nawet bez działającej klawiatury, grafiki itp.
mają na niej być:
1. autoexec.bat
2. command.com
3. stary_bios.bin
4. twój program do flashowania (swoją drogą - czemu nie awdflash?)
autoexec ma zawierać tylko jedną linię - komendę nakazującą Twojemu aflashowi wykonać bezwarunkowo ładowanie starego biosu (podajesz nazwę pliku) bez tworzenia kopii istniejącego - opcje programu aflash sprawdź w jego helpie - mam nadzieję, że go ma.
w win9x wywal wszystko poza 1-4 z dyskietki i autoexeca
w xp chyba będzie jak należy - w 2000 sprawdź - bo nie pamiętam
|
ja mam ME wiec powiedz mi co mam wywalic 1-4 dyskietki nie kapuje tego
jeszcze jedno dodawanie linie w auto execu. to ma wygladac mniej wiecej tak
call A:\aflash.exe i tutaj co dalej musze wybrac 2 a pozniej chyba Y ale to malo wazne jaka to byla komenda zeby ci wstukiwal to co trzeba to chyba bylo | ale nie pamietam powie mi ktos.
Dlatego ten program bo w manualu asusa pisza zeby byl taki a wiec zalece sie do tego. Chyba wiem o co ci chodzilo z ta dyskietka
Mam zrobic startowa w dodaj/usun nastepnie wywalic wszystko co jest na niej oprocz tych 4 rzczy i jeszcze zmodyfikowac autoexec.bat tak aby byla jedna ta linia.
Dzieki
Prosze podaj mi ta komende zeby mi wsutkiwalo np 2 a pozniej y daj jakis przyklad np. A:\aflash |2|1 nie wiem czy to dobree ale wiesz o co mi chodzi chyba