Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2005, 09:49   #10
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
no.. z tym wszystko to nie bylbym taki pewien - rmvb i qpela rowniez?
i nie mow, ze w qpelu malo filmow wychodzi, bo mialem duzo takich, ktore na kiss'ie mi nie szly - na szczescie przy xbox'ie nie ma jakichkolwiek problemow, a w wypadku wyjscia nowego kodeka wystarczy... dograc nowe (wrzucic z plytki lub przez siec) - ponadto teraz na neo 6mbit trailery w najlepszej jakosci oglada sie bez jakiegokolwiek zaciecia . Mam juz go rok i uzywam raczej tylko w tym celu (ogladanie divx'ow) i wciaz mnie zaskakuje - soft (XBMC) jest aktualizowany praktycznie codziennie! i wciaz to nowe funkcje czlowiek widzi po kolejnym update'dzie
pozdro
...miałem na myśli rodzaje płyt a nie kodek. Dodatkowych algorytmów kodowania qpel czy gmc nie obsługuje chipset czy to w mancie, kissie, bellwood czy wiwa, ale zawsze można użyć AviReComp.
nie porównuj XboX`a z Mantą czy innym odtwarzaczem tej klasy...bo to śmieszne.

Komu zależy na obsłudze qpel/gmc niech kupi DVD z chipem Zoran Vaddis zastosowany między innymi w DVD Cyberhome 462,Yamada DVX-6500X,EasyTouch ET-600 i Samsungi lub MTK (nie obsługuje gmc) zastosowany w DVD Koda,Yamada DVX-6600/6700,Yakumo. Procesory ESS Vibratto (DVD Manta,Bellwood,Wiwa,Yamada DVX-5520/6000,Xoro) czy Sigma (DVD Kiss) nie obsługują qpel jak i gmc.

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 28.09.2005 o godz. 10:54
Maciej jest offline   Odpowiedz cytując ten post