Cóż post się stary zrobił!
Jedna osoba ma podobny problem a reszta użytkowników LG to co ma super rajskie modele bez problemu kalibracji optyki czy im się po klawiaturze ruszyć nie chce palcami??
Ale nic to na razie dla superfly86 i innych w niedoli mam tylko jedną radę (poza wymianą napędu bo niby po co skoro sie świetnie do własnych potrzeb sprawuje??)
WYMIENIC WYKORZYSTYWANE CD/DVD na że tak ujmę "markowe" czyli firm typu Verbatime, Sony, Tdk.
Po pierwsze przez te kilka miesięcy nagrałem na nich masę rzeczy z najwyższymi prędkościami podtrzymywanimi przez nośniki (sumarycznie to by bylo pewno jakies 50 DVD i z 200CD) i nie mialem najmniejszego problemu, a testy na Liteonach pokazały ze nagrania są bardzo wysokiej jakości.
Po wtóre w/w markowe krążki zrobiły sie tanie jak barszcz (wiem zaraz ktoś powie że moje ukochane Howki dają gdzieś darmo na kilogramy) niemniej jednak ceny CD spadły poniżej 1PLN a DVD dochodzą do 1,50PLN a to zważywszy na potrzeby większości użytkowników cena bardzo przystępna (chyba że ktoś archiwizuje bibliotekę kongresu... no to fakt nieco zapłaci

Po trzecie i najważniejsze czego by mi kto nie pisał w ostatnim czasie musialem awaryjnie robić kopie danych z nośników mniej znanych "marek" bo się rozsypywały! Powłoka zewnętrzna zaczynała sie łuszczyć barwnik ulegał odbarwieniu i dane ulegały uszkodzeniom etc. Podobnych problemów nie miałem z żadnym CD Verbatima nawet z czasów mojego pierwszego LG pomimo tego że krążki pzreżyły dużo to nic im nie jest (czego nie mogę powiedzieć o konkurentach z nizszej półki)
No no by było na tyle w kwesti kilkumiesięcznych spostrzeżeń co do problemów z CD/DVD i błędami na nagrywarce LG (wiem zlazłem z tematu ale chciałem zaznaczyc że z doswiadczenia wynika mi że jak są problemy to na 90% wina nośnika a na 10% napędu... choć fakt LG ma rpoblemy z kompatybulnością względem "niemarkowych" nośników!)