Panowie, jestem tutaj nowy, ale problem który napotkałem jest moim zdaniem dosyć poważny. Przynajmniej na tyle że firma w której kupiłem swojego Benq 1640 (Komputronik) poleciła mi albo poszukać pomocy tutaj albo odsyłać sprzęt do serwisu. Mianowicie wygląda on następująco (cytat z innego forum na którym szukałem pomocy - także polecono mi szukać jej tutaj):
"Mam ciekawy problem z nagrywarką Benq 1640. Mianowicie, kupiłem ją kilka dni temu razem z innymi podzespołami (w wersji BULK) i postanowiłem dokonać update'u firmware'u. Obecnie siedzi w niej wersja BSHB. Ściągnąłem sobie ze strony producenta najnowszy firmware i..."The drive is not allowed to be updated" - takie coś wyskakuje. Próbowałem chyba ze wszystkimi możliwymi wersjami (z różnych stron internetowych)i zawsze to samo. Nagrywarka jest podłączona pod Secondary IDE Master, ale to chyba nie robi różnicy.
Informacja o modelu z programu Nero Info Tool: BENQ DVD DD DW1649JB5.
Poradźcie, co mam w takiej sytuacji robić, bo zgłupiałem :\ "
Panowie z Komputronika stwierdzili że nikt nigdy nie spotkał się z takim problemem. Czy to prawda? Co mam robić? Czy zostaje tylko serwis?
PS. Czy u Was ta nagrywarka też powoli startuje wszelkie płyty?
|