Ludzie LiteOn 1653S to wielkie gówno. Mam ten napęd od stycznia 2005r. Na początku nie było wcale zle. Nagrywarka nie psuła płyt (no może pojedyncze sztuki no ale to się zdarza więc przymknąłem na to oko).Paliła + i ***8211; różnych firm Eproformance +, TDK ***8211; i nawet te tzw no name a teraz to jest wielkie nieporozumienie niszczy wszystkie płyty na biosie CSOM, CSOP z codeguys i CSOP z cdrinfo.pl zaznaczam że kupuje płyty marki Verbatim, Sony + i ***8211; więc wydaje mi się że to dobre płyty. Podczas wypalania w Nero użycie bufora odczytu jest w 100% załadowane natomiast poziom bufora opada np. do 30, 80 nieraz 90% postęp nagrywania zatrzymuje się na różnych wartościach np. 1%,30 % wypalara niby cały czas pali, dioda się świeci i płyta chodzi w środku jednak na płytę można czekać cały dzień. Nie wiem co mam teraz zrobić wrócić do starszego biosu czy wywalić tego syfa na puche? Proszę o pomoc może ktoś ma podobne problemy. Nie mam siły już na tą dziadowską tandete. Pozdrawiam i I will never buy LiteOn devices !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|