Cytat:
|
Napisany przez Reetou
Otylii najprawdopodobniej zostanie postawiony zarzut z art. 177 kodeksu karnego za co dostanie od 6 miesięcy do 8 lat. I ja nie mam nic przeciwko... Wisi mi, czy to Otylia, czy Ewka, czy Bolek. Prawo jest prawem. A piractwo drogowe należy tępić.
Ale jeśli ktoś nie rozumie, że ona poniosła już największą karę, to cóż...
"Po nudnym pogrzebie brata poszedł pograć sobie w CS-a."
|
Reetou kara to kara, prawo to prawo, a czarne to czarne, a nie białe.
Chcemy, aby każdy obywatel był traktowany równo. Pisząc to na co się powołałeś chciałem pokazać, że każdy powiniem respektować prawo.
Powiem Tobie, że potrafię odróżnić prawo od sumienia. Tak jak większość mam jeszcze serce i głowę.
Dlaczego nikt jej nie potępił ? Telewizja tylko "biedna Otylia". A czy ktoś użalał się nad zwykłym człowiekiem, który kogoś zabił przez swoją głupotę ? Wtedy odzywają się głosy - "do paki", "morderca".
Jeszcze na koniec, specjalnie dla Ciebie...
Każą Tobie palić światła w samochodzie od 1 października. Każą Tobie zapinać pasy. Każą Tobie nie rozmawiać przez telefon komórkowy podczas jazdy. Każą Tobie stosować się do ograniczeń prędkości. Każą Tobie przewozić dziecko w foteliku. Każą Tobie...
Nie pomyślałeś, że ten znienawidzony przez większość społeczeństwa ustawodawca dba o twoje zdrowie i życie ? Dba o to abyś dowiózł siebie i swoją rodzinę szczęśliwie do celu.
To jest łagodna forma nakazu. Powinieneś dziękować, że ktoś kiedyś chciał usiąść i pomyśleć jak zadbać o Ciebie.
Więc albo zadbasz o bezpieczeństwo swoje, swoich najbliższych i tych, którzy razem z Tobą uczestniczą w ruchu drogowym, albo poniesiesz karę.
To tak jak z przykazaniami. Są, jest ich 10. Całe swoje życie chodzisz bezkarnie, nie stosujesz się do przykazań. Kradniesz, zabijasz, nie czcisz dnia świętego.
Potem jest śmierć... a potem możesz się już tylko smażyć w piekle.