Cytat:
Napisany przez Tusiek19
slyszalem cos o ukladach Bl czy jakos tak ktore sa montowane w konsolach v7 czyli takiej jak ja posiadam? [...]
|
Jeśli już to BA. Tylko Slim... Stare modele nie potrzebują żadnych zabezpieczeń. Firmy chcąc maksymalnie obniżyć koszty produkcji sprzętu zubażają je o takie czy inne ("zbędne") elementy. Tak robi $ony, tak robi M$, tak robią wszyscy. Na konsoli (w sensie: ze sprzedaży sprzętu) firma nie wiele zarabia (w momencie launchu platformy - zawsze traci). I tu wkracza kwestia piractwa. Im większe tym mniej $ony zarabia z gier (tak, developerzy muszą "odpalić działkę"

), tym większe ich ceny. Im większe ceny... ...
Cytat:
[...] Jeszcze jedno pytanie w jaki sposob mozna poznac stan lasera czy jest on jeszcze w pelni sil czy juz troche dojechany chodzi mi np o jakies warczenie czy piszczenie albo sredni czas wczytywania plyek?? [...]
|
Hmm... "na sucho" można sprawdzić jej reakcje na dane płyty. Np. nagrywasz tą samą grę na kilku różnych nośnikach (np. Esperanzie, Verbie, TDK)

Wkładasz do konsoli. Jak wczyta za pierwszym/drugim razem espere i nie przycinają się FMV (ani nie zgrzyta audio) to "na oko" jest ok.
Cytat:
[...] Przedmiotem mojej aukcji jest specialny chip Action Replay 2 + dwie zestawowe płytki do PS2!
Wkłada się go do jednego z slotów na Memory Card!!!
Umożliwia on granie w kopiowane gry na PS2 bez żadnych przeróbek itp.
|
Total-Shit 8 )