Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.10.2005, 18:08   #15
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
uu kolego to wyjaśnij mi ten fenomen że ie odpala się mi tak wolno.....że go nie uzywam))) Mam 1 giga ramu słownie jeden gigabajt. Pewnie dlatego wolno się odpala, uciebie firefox ponieważ:
a:\ windows xp pro sp2 optymalne minimum to 512 mb do stabilnej pracy
b:\ brak defragmentacji dysku
c:\ używasz pliku stronicowania

Mi ie odpala się około 6 sekund, ff od razu, opera od razu. Ie ma jedną zasadniczą wadę full intergacja z osem, bez niego system byłby o niebo bezpieczniejszy......
Co do prędkości odpalania...IE powinno się odpalać szybciej. Ponieważ jest jak napisałeś zintegrowane z systemem. Sam FF odpala się krótko ale gdy dowalimy mu kilka[naście] rozszerzeń wtedy prędkość spada...
U mnie FF jest uzbrojony tak:
Czasu odpalanie przeglądarek nie mierzyłem ale widać, że IE odpala się troche szybciej. [chodzi o start programu, bo poszczególne zakładki w FF odpalają się o wiele szybciej niż kolejne okna explorera.]

Jeżeli chodzi o system to mam:
WinXP+SP2+Najnowsze łatki. Sprzęt Celek 663MHz, 256MB_RAM, GeForce2MX400 64MB. Wszystko na płytce z chipem VIA693A.
Mam włączoną pamięć wirtualną.