Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.10.2005, 12:22   #1402
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z płytami RW to jest nieciekawie w obie strony i na różnych palnikach.
Mam liteona 812, liteona 1693 i benq 1640. Jeśli nagram różne dvd-/+rw na liteonie 812 to nie jest to odczytane na 1693 - twierdzi, że nośnik jest pusty !! Benq oraz 812 odczytują. Jesli nagram na 1693 - wszystkie i zawsze odczytają, poza tym nagrywa ona płytki RW "najrówniej" tzn - verbatimki "+" - bardzo dobrze verby "-" - dobrze, memorexy "-" - dobrze, espery "-" - dostatecznie.
Natomiast Benq verby zawsze nagrywa bdb, memorexy - przeciętnie, espery - kiepściutko (j.w.). ALE oba liteony odczytują wolniej lub szybciej. Szkoda, że solidburn nie sprawdza się w przypadku rw. Zawsze jednak jest nadzieja, że nowy bios lub versja solidburn coś zmieni.

Cytat:
Po kilku dniach testów tego palnika małe podsumowanie.Pomimo tego że koledzy włozyli w ten temat mnóstwo pracy JEST ON ZUPEŁNIE WYPACZONY.Zachwyty i peany na temat tej spawarki są jak najbardziej nieuzasadnione.Jest to zupełnie przeciętny palnik za niewielka cene.Jedyne co go wyróżnia to dobra korekcja błędów.
Jakbyś zwrócił dokładniej uwagę na wypowiedzi to pewnie byś jeszcze coś zauważył. W kilku miejscach były opisane różne słabe strony tej nagrywarki, chociażby ograniczona współpraca do kilku nośników DVD-/+RW.
ALE nie da się ukryć, że jest to nagrywarka która:
1. obecnie najlepiej wypala płyty typu DVD-R
2. dobrze wypala DVD+R (ale wcale nie lepiej niź X innych nagrywarek)
3. ma dobrą korekcję błędów (nie wiem czy najlepszą - mam płytki które odczytuje tylko litek)
4. umożliwia testy nagranych płyt (oprócz niej potrafią to litki i plextor)
5. tania
6. nie ma lightscribe (czy jak to się tam zwie)
7. nie obsługuje dvd-ram
8. nie ma różnokolorowej diody .
9........

Więc nie jest to bezwzględnie najlepsza i najwszechstronniejsza nagrywarka i jakoś nigdy tego nie pisałem, jak zresztą raczej nikt tego nie pisał.
Nie zmienia to faktu, że należy do ścisłego grona najrozsądniejszych wypalarek.

A co do neca i korekcji - ciekawe, nigdy nie trafiają Ci się płytki nagrane przez kogoś innego ?? I co wtedy, będziesz zadowolony z tego, że nec nagrywa tak dobrze, że nie musi mieć dobrej korekcji przy odczycie .

Ostatnio zmieniany przez Conti : 09.10.2005 o godz. 12:38
Conti jest offline   Odpowiedz cytując ten post