Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.09.2002, 18:25   #1
BoBsOn
Bywalec

Data rejestracji: 20.07.2002
BoBsOn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywaniem CD 800 MB

Siema Siema
Mam taki problem a właściwie możnaby żec pytanie.

Bo kupiłem soie płytkę CD-R Platinum 89min 800 MB i chcę coś na niej nagrać. Moja nagrywarka to LiteOn LTR-40125S i obsługuje overburning i płyty do 870 MB.

Ale....
no właśnie jak mam na nią coś nagrać bo w Nero Burning Rom wsadzam płytkę i chcę sobie nagrać 760 Mb i wciskam Nagrywarnie po czym wyskakyje mi komunikat czy chcę nagrać z overburningiem.

No bo wiecie nie jestem pewien czy w ten właśnie sposób dogrywa się dane (bo w nero pasek był czerwony powyżej 700 MB czyli już teoretycznie się nie dogra) a informacje o płycie w Nero wskazują że jest to płyta 700 MB (tak przynajmniej pisze podczas gdy mam włożone 800MB)

Czy tak się nagrywa te dane ?? CZy poprostu nagrywam i włączam overburning i olewam jakies tam komunikaty i poprostu niech się nagrywa byleby było dużo ścieżek na CD i i wszystko się nagrało.

A po za tym nie wiem co z tym fantem zrobić może wiecie jak zmusić kompa do czytania PLyt CD 800 Mb bo mój SC-152B Samsung 52x CD-ROM w sumie odczytuje takie płytki bo mam inną od kumpla (bo jest tam film) i zajmuje on 750 MB i płyta sie odpala ale wiecie no wiec nie chce sie czytac film po załadowaniu do czytnika (b. długo myśli chyba z 8 min) i dalej nic.

Pomocy !!!!!
BoBsOn jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online