Cytat:
Napisany przez pawelblu
"Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu(...)"
Jestem prawie pewien ze zakropkowanie zmienilo sens wypowiedzi i nie nalezy jej w zadnym wypadku utozsamiac z:
"Polskość to nienormalność. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu."
|
Wybacz, ale gdzie Ty tu widzisz manipulacje? Zdaje sie, ze to Ty pisales o teorii spiskowej.
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Osobiscie fakt zawarcia przez niego slubu koscielnego mi wisi. Cywilnego zreszta tez. Pierwsza dama nie bedaca zona - dla mnie to bez znaczenia.
|
A wiesz, tutaj sie z Toba zgodze bez reszty.

Przyznasz jednak, iz przynajmniej smiesznym (ja nazywam to hipokryzja) jest fakt, podjecia takiego kroku akurat w takim momencie?
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Niszczono jedne dokumenty, dostarczano inne. Przegieciem ktore bylo bezposrednim powodem odwolania Olszewskiego byla druga lista Macierewicza na ktorej znalazl sie m.in. Walesa
|
Nie wiem czy znanym jest Ci fakt, iz p. Michnik wraz z kompanami, mial swobodny dostep do archiwow i mogl z nimi, dosyc swobodnie sobie poczynac? Uwierz mi, ze nie ma to nic wspolnego, ze Spiskowa Teoria Dziejow. Wystarczy popatrzec, po krajach bylego bloku wschodniego w ktorych, lustracja zostala wykonana. Przyznasz chyba, ze klimat tam jest jakby troche swiezszy.
Pozdrawiam
PS:
Dziekuje, za usuniecie zbednego posta.