Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.10.2005, 02:57   #1462
Daniel290
Życie to nie je-bajka

Data rejestracji: 29.03.2003
Daniel290 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kolejne qusuite na tym samym nośniku,tej samej (kolejnej) płycie z tego samego szpindla:

Upsss.I znowu płyta nieciekawa choc wyniki Całkowicie inne niz ta wyzej.Czy to mozliwe żeby płytki z tej samej partii tak mocno sie różniły ?? Przeież nawet jak maja jakies błędy to powtarzają się zwykle na całym szpindlu (co obrazuje ten wątek bogaty w takie przemyslenia).Benq i jego qsuite twierdzi że to nieciekawa płyta wiec nie bede ryzykował.Nagne troszke zasady (właściwie to juz je chyba złamałem krytyka napędu w wątku o jedynej obecnie słusznej nagrywarce ) i spale te płytke na litku.Oto wyniki palona na liteonie bios ksoa dla fantazji podmienione id na sony:
Skan x4 litek

Jak widać płyta świetnie wypalona
Skan na benq x4

I tu właśnie zgłupiałem.Wsadziłem dlatego tę płyte do najmniej pewnego pod względem skanowania neca 3520.Czemu najmniej.Skanowanie błędów pi/pif została w necu niejako wymuszona przez urzytkowników i dołożona tam niejako "na siłe" Po za tym ta słabsza korekcja w necu....ale czy napewno słabsza ??

Tak jest słabsza.Potwierdzają to próby zczytania starych lub uszkodzonych płyt.Skąd wiec taki wynik na jednej,tej samej płycie ?? Nec,w dodatku na usb więc to tez troszke dyskryminacja a benq.A litek?,ponoc bardzo kiepski naped.A no z przekłamań.Włóżmy qsuite pomiedzy bajeczki jakie nam opowiada z błędami te/tf,przyznajmy że benq 1640 to w miare dobry acz przeciętny napęd w swojej klasie cenowej i szukajmy dalej idealnego rozwiazania.
Przedewszystkim przestańmy jednak jednogłośnie namawiać w takich wątkach jak ten do kupna danego napdu.Nie kazdego stać na kupno dwóch czy trzech i wiecej nagrywarek.Czasami ktoś te 170 zeta ciuła i ciuła.Kupi takie cos i co ??.Tanich minusów niechce toto palić(skany jutro),na przykładzie dvd-rw verbatima mamy nastepny minusowy przykład.A później bedzie "Kupiłem bo polecaliście i teraz co..... ??" Duuuuuużo wiecej obiektywizmu i mniej podniety coraz to nowszymi bajerami ,które niekoniecznie musza coś dawać.(przykład zamknietego wylotu powietrza np : )
Dobranoc
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
BenQ 1640 / BenQ EW164B-qsuite-dysan-x8.jpg   BenQ 1640 / BenQ EW164B-dysan-printable-x8-po-qsuite.jpg   BenQ 1640 / BenQ EW164B-dysan-printable-x8-po-qusuit-benq.jpg   BenQ 1640 / BenQ EW164B-dysan-x8-nec.jpg