Witam wszystkich.
Nie będę dalej molestował o możliwość zapisu CD-R, (nagrywanie powyżej nominalnej pojemności, możliwość obsługi płytek 90 i 99 min) bo widzę, że możliwości Benka w tej kwestii nie zostały przebadane.
Interesuje mnie inna sprawa, a mianowicie. Wywnioskowaliście że najlepsze płyty to Verbatim Azo i TDK, ale pociągnę pytanko, że tak powiem głębiej

***8211;R, czy +R. Pytanie niebagatelne mam niezłą kolekcję czarnych longów i planuję przegrać je na DVD lub ostatecznie CD. A przy tej ilości to jakość i trwałość ma niebagatelne znaczenie.
Ponad 1000 płyt to sporo zabawy i jak rozumiecie przy trwałości 50 lat to można spać spokojnie, poniżej trochę .......

.Oczywiście chodzi o palnik BenQ1640.
I małe pytanko do slawekj, gdzie znaleźć plik testowy NERO? bo chyba mam coś z oczami. Mam po dwie sztuki egzotycznych płytek DVD i może jakieś wiarygodne testy przy odrobinie wolnego czasu zrobię.
I jeszcze jedno do wszystkich, dlaczego NERO zapamiętuje zawartość płytki, jak włożę do napędu czystą to pokazuje jakby miała zawartość poprzednio włożonej. Wirusów, ani błedów systemu nie znalazłem.
Pozdrowienia dla wszystkich.