Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.10.2005, 14:04   #1465
Takaszi
Bywalec

Data rejestracji: 07.10.2005
Takaszi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam wszystkich.
Nie będę dalej molestował o możliwość zapisu CD-R, (nagrywanie powyżej nominalnej pojemności, możliwość obsługi płytek 90 i 99 min) bo widzę, że możliwości Benka w tej kwestii nie zostały przebadane.
Interesuje mnie inna sprawa, a mianowicie. Wywnioskowaliście że najlepsze płyty to Verbatim Azo i TDK, ale pociągnę pytanko, że tak powiem głębiej ***8211;R, czy +R. Pytanie niebagatelne mam niezłą kolekcję czarnych longów i planuję przegrać je na DVD lub ostatecznie CD. A przy tej ilości to jakość i trwałość ma niebagatelne znaczenie.
Ponad 1000 płyt to sporo zabawy i jak rozumiecie przy trwałości 50 lat to można spać spokojnie, poniżej trochę ....... .Oczywiście chodzi o palnik BenQ1640.
I małe pytanko do slawekj, gdzie znaleźć plik testowy NERO? bo chyba mam coś z oczami. Mam po dwie sztuki egzotycznych płytek DVD i może jakieś wiarygodne testy przy odrobinie wolnego czasu zrobię.
I jeszcze jedno do wszystkich, dlaczego NERO zapamiętuje zawartość płytki, jak włożę do napędu czystą to pokazuje jakby miała zawartość poprzednio włożonej. Wirusów, ani błedów systemu nie znalazłem.
Pozdrowienia dla wszystkich.

Ostatnio zmieniany przez Takaszi : 10.10.2005 o godz. 14:12
Takaszi jest offline   Odpowiedz cytując ten post