Cytat:
Napisany przez mensir67pl
No chyba nie myslisz ze jak masz 600-set W zasilacz to tyle ciagnie ? mozna go dobrze obciazyc to elementy ciagna  czyz nie prawda ? jesli nie to wyprostujcie mnie .
a faktycznie tak czy inaczej zestawy ciagna niezle - a dostawca energi tylko rece zaciera
|
mimo to nie chodzilo mi ile taki zasilacz bierze od razu, tylko ze stosuje sie w kompie czesci, ktore staja sie coraz bardzej pradozerne, kiedys mialem zasilacz 200 W i wydawalo mi sie to kobyla - czasy 486 / pierwszych pentium, a potem moc zasilaczy rosla, obecnie mam 450 W i wydaje mi sie to za duzo jak na nasze polskie warunki poboru pradu, tym bardzej ze komp nie pracuje max. godzine a czasem caly dzien... mnie obecnie przestaly interesowac super szybkie pradozerne podzespoly, doszedlem do wniosku ze obecne mozliwosci kompa wykorzystuje tylko w 25 %, wiec po co mi taka szybka i glosna maszyna? zaczynam rozgladac sie za coraz ciekawszymi i bardzej energooszczednymi urzadzeniami, obecnie wystarczylby mi jakis 2-letni laptop do pracy...