Slawekj
Ja Tobie odpowiedziałem. JA jestem winny. Czemu - bo nagrałem taką płytę. Wytłumaczenie:
Nawet jeśli nośnik czyli płyta jest kiepskiej jakości, to nagrywarka czyli Benq (wyposażona w rewelacyjne systemy dostosujące sposób nagrywania do możliwości płyty na bieżąco podczas nagrywania) zrobiła wszystko aby ją dobrze nagrać. Skoro Benq jest "the best" i radzi sobie świetnie z każdą płytą to zawinił użytkownik czyli ja.
Nie wiem czym, zaraz się pewnie od Ciebie dowiem, za co z góry

.
Cytat:
|
Zgadzam się , ale nie do końca. Według mnie można go traktować orientacyjnie , ale nie jak wyrocznię.
|
Ale ja nie traktuje tego jak wyrocznie. Sprawdziłem czy płyte z indexem 8x można nagrać 8x. Qsuite stwierdziło, że można. I faktycznie można, tyle, że płyta jest już dawno w koszu.
Ja się naprawde nie czepiam poszczególnych załamków. Jednak skoro odpalam test, ktory zajmuje troche czasu, to chciałbym się dowiedzieć czy płyta zostanie nagrana przyzwoicie czy pójdzie do kosza.
A jak przejrzysz moje wcześniejsze posty, to zauważysz, że ja naprawdę się nie czepiam jakości płyt. Jeśli cdspeed określi płytę >90 to jest ok.
W małym podsumowaniu (skoro już się znowu rozpisałem i przynudzam

)
Po zakupie i wypaleniu paru płyt byłem prawie zachwycony napędem. ALE wtedy miałem tylko selekcjonowane pod wybrednego LiteOna płyty. Pierwsze rozczarowanie - płyty DVD+RW - obsługa gorsza niż w LiteOnie 1693. Następne rozczarowania - jak tylko kupiłem parę tańszych nośników.
O Benq 1640 mogę powiedzieć, że jest to troche lepszy i bardziej uniwersalny napęd niż LiteOn 1693, posiadający jednak swoje wady. I niestety w teorii (Qscan, WOPC, SolidBurn) wypadający jak na razie znacznie lepiej niż w praktyce.
P.S.
Wiecie, na żadnym innym forum się tak przyjemnie nie dyskutuje jak tutaj. Dla wszystkich