Dyskusja: Piłka Nożna
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.10.2005, 17:47   #10
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Każda przerana Anglii to nic wiecej tylko wpadka .Jeśłi ktos zada sobie trud i prześledzi ostatnie 20 a nawet 30 lat pliki noznej w wykonaniu Anglii dojedzie do tego wniosku .Jest tylko kilka druzyn w europie ,które potrafią utrzymać rózny poziom przez taki długi okres czasu .Wpływ na to ma presja kibiców ,mądre szkolenie młodzieży .W naszym kraju mozna tylko o tym marzyć .Prawdą jest że u nas co klika - kilkanascie lat następuje jakiś zryw ale już w rok po sukcesach z reprezentacji nie zostaje praktycznie nic i znów zaczyna się tworzenie drużyny od podstaw .
Anglicy są w słabej formie ? być może ale w jakiej formie jest zatem nasz reprezentacja ? .Jeśli ktoś nie widział przepaści pomiędzy tymi dwoma drużynami powinień jeszcze raz na spokojnie w zwolnionym tempie sobie ten mecz obejzeć .Ten i nie tylko ten .
Mecz z Islandią ? - wygrany rzuceniem się na przysłowiową taśmę .
Mecz z Austrią ? - pierwsze 20min. to popis naszych ,reszta meczu to chaos -wyglądało jakby nasi zapomnieli jak się gra w piłkę .
Ktoś napisał iż mecz z Anglią nie był meczem o zwycięstwo ?
Sądząc po wypowiedziach ,apetycie piłkarzy to był właśnie mecz o zwycięstwo ,o próbe zaznaczenia się w historii ,o próbe zauważenia nas na szerokim świecie piłki .
Nie wiem jak wyglądają rankingi ale nasza drużyna plasuje się gdzieś w szarym środku ,jesli nie dalej .
Nadal jesteśmy tylko drużyną ,która przy pomocy Holandii dostała się do finałów MŚ i nie zmieni tego fakt wygrania meczów z Austrią czy Azerbejdzanem .
Jesteśmy lepsi od :
Austrii ,Irlandii Płn ,Walii ,Azerbejdżanu (minimalnie od Islandii) - co do tego mam pewność .Ile drużyn prezentuje lepszy poziom od tych druzyn - pokażą finały .
Jeszcze słynny Rasiak :
nie wiem na ile jest to prawdą ale mówi się iz menadzer Rasiaka to doskonały znajomy Janasa ,to może choć troche wyjaśniałoby dziwne zachowania naszego trenera odnośnie tej osoby .
Ogólnie podziwiam Janasa - stworzył drużynę ,za którą już nie musimy sie tak wstydzić jak kilka lat temu .

Po pierwszych 40min. miałem załowałem kliku groszy ,które połknął mi licznik za zużycie energii elektrycznej .W drugiej polowie żałowałem już tylko straconego czasu .
Winą za przegraną można obarczać stres ,napięcie - daje temu 40% .60% powinna uratować umiejętnośc nabyta na trenigach ,szkoleniach ,meczach kontrolnych itp.
Jeśłi widzi się 11 zawodników totalnie załamanych ,latających po trzech do jednego przeciwnika ,przewracających się na dodatek - to człowiek zaczyna się zastanawiać czego ich tam na tych trenigach uczą ? .
januszp jest offline   Odpowiedz cytując ten post