Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.10.2005, 00:03   #28
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
a propos serwisu i gwarancji IIYAMY - polecam zapoznac sie z przeboajmi jakie mial nasz forumowicz BD ze swoim monitorem
boje, co wazne, nie wygrane mimo ewidentnej racji!
radze wybrac normalna firme, ktora dba o klienta takze PO zakupie towaru
Niepolecam Ag neovo przez serwis. Miałem panel 17 cali, pojawiła się plama. W mega avansie uznali że muszą odrzucać takie reklamacje. Serwis też odrzucił, a serwis postronny od monitorów Samsunga za sowitą opłatą zrobił ekspertyzę, gdzie potwierdzili że niebyła to usterka mechaniczna. Już mi się niechciało go odsyłać. I wywaliłem na śmieci. Krótko powiem i jest to moja opinia, polskie sklepy olewają klienta , zbywają byle czym tak samo serwisy, serwis canona jest najbardziej pazernym i złodziejskim serwisem na świecie, za wymianę częsci za 2 złote liczą 340 złotych marży, i jeszcze bezszczelni twierdzą że zmiana samego obiektywu kosztuje w ixusach tylko 50 zeta więcej. Paranoja. Serwis Ag neovo hest do kitu. Praktyki Hp czy Lg też zakrawają na kpinę. Jedyne serwisy normalne jakie znam to serwis alstora, i serwisy płyt asusa i msi, oraz samsunga. Jeżeli chodzi o panele, polecam samsungi bezproblemowa obsługa serwisowa. Mam nadzieję że będzie dane wyjechać z tego kraju. To co tutaj się dzieje niemiałoby prawa bytu w krajach typu niemcy anglia. Tam takie traktowanie klienta jak u nas oznaczałoby zamknięcie sklepu. Tutaj w polsce wciskają klientom ciemnotę. Przykład media markt w szczecinie wszystko na nie, kupiłem hdd samsunga od początku niedziałał nic nie zrobili. Łatwiej jest wymienić telewizor za 10000 niż dysk tak mówią sprzedawcy. W Poznaniu jest lepiej, normalne miasto, z normalnymi zasadami, i zdrowym podejściem do klienta. Szczególnie 3 sklepy się mi podobały, Komgus mieszczący się 200 metrów od półwiejskiej, zawsze super obsługują, bestcom w dwa dni wymienili mnie po zakupie płytę i proca, i komputronik, zawsze jak coś jest problematyczne szanują moje zdanie. Zresztą z tych 3 firm niemiałem żadnych problemów ze sprzętem. Proline się mi niepodoba marny serwis marna obsługa. Jak kupować panel lcd to samsunga są dobrej jakości, i dobry mają serwis. Mieszkam teraz w Szczecinie i powiem krótko, najbradziej chore miasto Polski. Warszawa, Poznań, Wrocław są najbliżej standardom europejskim. Pozdrawiam Ciebie Nimal