Cytat:
Napisany przez memorando
(...) W Poznaniu jest lepiej, normalne miasto, z normalnymi zasadami, i zdrowym podejściem do klienta. Szczególnie 3 sklepy się mi podobały, Komgus mieszczący się 200 metrów od półwiejskiej, zawsze super obsługują, bestcom w dwa dni wymienili mnie po zakupie płytę i proca, i komputronik, zawsze jak coś jest problematyczne szanują moje zdanie. Zresztą z tych 3 firm niemiałem żadnych problemów ze sprzętem. Proline się mi niepodoba marny serwis marna obsługa
|
@memorando - miło słyszeć, że w Poznaniu nie jest najgorzej
I mam co prawda mało doświadczeń z różnymi sklepami - ale trochę podobne - co do Proline - kupowałem tam dwa razy - i ch główną zaletą są w większości atrakcyjne ceny - reszta kiepska - szczególnie obsługa, co do serwisu nie wiem.
W kwestii Bestcom - może być, w Komputertronik - nigdy jeszcze nie kupowałem - jedynie niedawno kolega kupował cyfrówkę i bardzo chwalił sobie podejście do klienta.
A co do LCD - radzić nie będę - odkąd przeczytałem, że te monitory najlepiej pracują w rozdzielczości, na jaką są przeznaczoną, a z niższymi mają problem - to niezbyt mi się to podoba. Mam 15 calowego Daewoo (oczywiście CRT) i jakbym miał kupić nowego, to byłby to raczej klasyk - dziś można już dostać za 350-400 zł - a za 500-600 zł to naprawdę niezłą 17'.
Co nie oznacza, że LCD nie mają zalet - mają i to dużo - małe, lekkie, mniej energochłonne, zdrowsze.
Pozdrawiam
ro29