Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.10.2005, 19:21   #38
rafalkam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2005
rafalkam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja też miałem nieciekawą sytuację - kupiłem kompa w pewnej Lubelskiej firmie no i komp nie działa na magistrali 200 mhz tylko na 166 mhz - no to idę do serwisu a oni na to że to wina KAZY... Nie znałem się jeszcze wtedy na kompach za bardzo no i dałem się zbyć, po 2 latach zorientowałem się, że został mi ostatni dzień gwarancji no i postanowiłem nie popuścić sprawy - oddałem do serwisu (jeszcze się ze mną kłócili, że nie mam już gwarancji bo 2 lata gwarancji od dnia zakupu to 2 lata minus 1 dzień no ale jako, że miałem wpisane serwisowanie na karcie gwarancyjnej to mi przedłużyli gwarancję o 1 dzień - oczywiście po telefonie do UOKiK) no i się okazuje, że to według nich wina ramu (który był włożony przez nich i przy pierwszym serwisowaniu nieuznany jako wadliwy) no i dawaj do wymiany - po 3 tyg wracam po kompa a tu się okazuje, że wymienili PŁYTĘ GŁÓWNĄ !!!!! Trzeba tu jeszcze wyjaśnić, że ta sprawa z uznaniem gwarancji się trochę ciągneła i pewnie dlatego powiedzieli mi, że to wina ramu...
Kolejnego kompa już sam złożyłem i nie mam z nim problemów żadnych - wszystko działa jak należy, nawet mam gwarancje pisemne na każdy z elementów.

Wracając do tematu:
rozumiem, że z LCD to się opłaca kupić Samsunga 173P+, 193P+ lub Belineę 101920C lub Samsunga 930BF
a jaki CRT >=19'' wybrać?
rafalkam jest offline   Odpowiedz cytując ten post