Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej mówi:
Art. 8. 1.
Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów uwzględnia się wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności, a także bierze się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia.
8.4.
Jeżeli kupujący, z przyczyn określonych w ust. 1, nie może żądać naprawy ani wymiany albo jeżeli sprzedawca nie zdoła uczynić zadość takiemu żądaniu w odpowiednim czasie lub gdy naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności, ma on prawo domagać się stosownego obniżenia ceny albo odstąpić od umowy; od umowy nie może odstąpić, gdy niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jest nieistotna. Przy określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru i cel jego nabycia.
Czyli po ludzku - masz prawo do naprawy lub wymiany na nowy model (TYLKO identyczny jak reklamowany, jak 1620 to tylko 1620, nie 1640). Jeżeli nie mogą tego zrobić, czyli np. nie naprawiają a tego modelu już nie produkują masz prawo odstąpić od umowy, czyli po naszemu zażądać zwrotu pieniędzy.
To co się w tym kraju wyprawia to po prostu jaja, jak można tak walić w *****. Przeczytajcie tą ustawę, teoretycznie powinni na swój koszt odbierać towar do reklamacji i na swój koszt go odsyłać, ale to teoretycznie...
Serwis Benq może sobie pisać cokolwiek w karcie gwarancyjnej, mogą sobie nawet napisać, że w wypadku awarii czas naprawy może wynieść nawet pół roku, albo że w rozliczeniu dostaniesz stację FDD i co z tego wynika? Nic,tak zmieniło się prawo. Gwarancja producenta jest dobrowolna, Nastepny raz reklamujcie towar z tytułu 'niezgodności towaru z umową', wtedy jasno widać co można a czego nie.
Z resztą od czasu wejścia do UE sporo się pozmieniało, sam nie do końca orientuję się w tych szczegółach, więc warto przeczytać:
http://prawo.hoga.pl/poradnik/nowa_u...sumenckiej.asp
Wiem, że to łatwo się mówi, trudno dochodzić tego w praktyce - sam przez to wielokrotnie przechodziłem, użerałem się z serwisami itp. itd., ale wiedz że prawa masz takie a nie inne.
Pozdrawiam.
------------
Edit: Sam miałem kupić Benq 1640, ale jak widzę nie warto właśnie ze względu na serwis, dosyć już mam użerania się z *****ami. LG bodajże ma teraz gwarację, w której sami z własnej woli wymieniają nagrywarki na nowe - chyba nawet na tej stronie było stosowne info na ten temat.