Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.10.2005, 02:49   #1598
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po przeczytaniu XXX postów z wspaniałymi wykresami poszedłem i kupiłem Benq, bo LiteOn to jest kiepski a Benq super. Okazało się że Benq jest lepszy niż Litek, ale nie zawsze i nie jest idealny.
To że pokazuje kiepskie płyty które się kiepsko nagrywają na Benq to źle ?? Czyli jak pokazywałem bdb nagrane o ocenach 97-99 to byłem fajny i było dobrze, a jak trafiła się gorsza to mam przemilczeć i udawać, że jest tylko super ??
Padały już pytania jak się nagrywają kiepski płyty. W odpowiedzi były wrzucane skany Verbatimek pasteli itp. Ja wrzuciłem wykresy kiepskich płyt. i Qscany kiepskich płyt. Część kiepskich płyt nagrywa się dobrze, ale zdarzają się i źle nagrane.
Jeszcze raz powtórze: Benq to dobra nagrywarka o prawdopodobnie najlepszym stosunku możliwości/cena. ALE ma też pewne słabsze strony i nie można tego ukrywać. Ja pisałem o 2 sprawach - obsługa płyt RW oraz konkretne pomyłki qscana. Śmiecia nic dobrze nie nagra - wiem o tym i wcale tego nie oczekuje, ale niech chociaż qscan stwierdzi, że to śmieć.
Cytat:
Napisany przez melag
Robisz "krecią" robotę, tylko dlaczego ?, pokazujesz "lewe" skany, czy to Ci przynosi satysfakcję. Prosiłem o skan bez overspeed ale Ty swoje, de facto nie fyszedł tak źle, wcześniej pokazywałeś jakąś "kaszane" czy aby napewno nagraną na BenQ
Nie obrażaj mnie pisząc, że kłamie, robie lewe itp. Tak nagrał Benq na Benq. Nic nie naciągam. Następnął płytę też nagrał Benq. Tą : http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1516 też nagrał Benq. W tych trzech przypadkach qscan delikatnie mówiąc bardzo się pomylił, a Benq nagrał tak jak widać. NIE robiłem overspeeda. Płyty Benq DVD-R (niby 8x) zarówno Benq jak i LiteOn wykrywają jako 16x. Mam jeszcze 2 sztuki, nagram je jutro i wrzuce. Tylko napisz z jaką prędkością - jak się wcześniej zapytałem wprost to nie uzyskałem odpowiedzi, a raczej napisałeś - wyłącz overspeeda. Jeszcze ANI razu nie włączyłem overspeeda, jest on zawsze u mnie wyłączony. A płytkę nagrałem 12x a nie na maxa - czyli 16x, bo przy ustawieniu 16x qscan nie ruszał tylko wywalał błąd dostępu, a cdspeed przy ustawieniach "default" tak ją nagrał.

melag - wracając jeszcze do tego postu: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1535 bo widzę, widze, że mnie nie zrozumiałeś więc wytłumacze:
Zrobiłem qscan płyty 1 (8x) - wyszło, że można nagrywać, więc nagrałem. W efekcie płyta do d czyli do kosza - no to się wkurzyłem.
Zrobiłem qscan 2 płyty (12x) - wyszło, że nie można ale mimo to nagrałem 12x. Płyta została nagrana dość dobrze z oceną 92. Pełne zaskoczenie - z jednej strony pozytywnie bo Benq sobie poradził, z drugiej strony negatywne, bo Qscan oszukuje.

Kończe robić qscan kolejnej płyty z tej serii. Zrobiło się ciekawie:

Testować czy prosto do kosza ?? Jeśli testować to z jaką prędkością i jak ustawia się prędkość nagrania w nero cdspeed?? (nie chce aby znowu nagrał 12x)
Dołączone obrazki
BenQ 1640 / BenQ EW164B-nero.png 
Dołączone obrazki
File Type: png benq.png (26.8 KB, 394 oglądane)
File Type: png benq 4x qsc.png (13.3 KB, 596 oglądane)
File Type: png benq 8x qsc.png (21.4 KB, 617 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Conti : 16.10.2005 o godz. 04:10
Conti jest offline   Odpowiedz cytując ten post