Po przeczytaniu XXX postów z wspaniałymi wykresami poszedłem i kupiłem Benq, bo LiteOn to jest kiepski a Benq super. Okazało się że Benq jest lepszy niż Litek, ale nie zawsze i nie jest idealny.
To że pokazuje kiepskie płyty które się kiepsko nagrywają na Benq to źle ?? Czyli jak pokazywałem bdb nagrane o ocenach 97-99 to byłem fajny i było dobrze, a jak trafiła się gorsza to mam przemilczeć i udawać, że jest tylko super ??
Padały już pytania jak się nagrywają kiepski płyty. W odpowiedzi były wrzucane skany Verbatimek pasteli itp. Ja wrzuciłem wykresy kiepskich płyt. i Qscany kiepskich płyt. Część kiepskich płyt nagrywa się dobrze, ale zdarzają się i źle nagrane.
Jeszcze raz powtórze: Benq to dobra nagrywarka o prawdopodobnie najlepszym stosunku możliwości/cena. ALE ma też pewne słabsze strony i nie można tego ukrywać. Ja pisałem o 2 sprawach - obsługa płyt RW oraz konkretne pomyłki qscana. Śmiecia nic dobrze nie nagra - wiem o tym i wcale tego nie oczekuje, ale niech chociaż qscan stwierdzi, że to śmieć.
Cytat:
Napisany przez melag
Robisz "krecią" robotę, tylko dlaczego ?, pokazujesz "lewe" skany, czy to Ci przynosi satysfakcję. Prosiłem o skan bez overspeed ale Ty swoje, de facto nie fyszedł tak źle, wcześniej pokazywałeś jakąś "kaszane" czy aby napewno nagraną na BenQ 
|
Nie obrażaj mnie pisząc, że kłamie, robie lewe itp. Tak nagrał Benq na Benq. Nic nie naciągam. Następnął płytę też nagrał Benq. Tą :
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1516 też nagrał Benq. W tych trzech przypadkach qscan delikatnie mówiąc bardzo się pomylił, a Benq nagrał tak jak widać. NIE robiłem overspeeda. Płyty Benq DVD-R (niby 8x) zarówno Benq jak i LiteOn wykrywają jako 16x. Mam jeszcze 2 sztuki, nagram je jutro i wrzuce. Tylko napisz z jaką prędkością - jak się wcześniej zapytałem wprost to nie uzyskałem odpowiedzi, a raczej napisałeś - wyłącz overspeeda. Jeszcze ANI razu nie włączyłem overspeeda, jest on zawsze u mnie wyłączony. A płytkę nagrałem 12x a nie na maxa - czyli 16x, bo przy ustawieniu 16x qscan nie ruszał tylko wywalał błąd dostępu, a cdspeed przy ustawieniach "default" tak ją nagrał.
melag - wracając jeszcze do tego postu:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1535 bo widzę, widze, że mnie nie zrozumiałeś więc wytłumacze:
Zrobiłem qscan płyty 1 (8x) - wyszło, że można nagrywać, więc nagrałem. W efekcie płyta do d czyli do kosza - no to się wkurzyłem.
Zrobiłem qscan 2 płyty (12x) - wyszło, że nie można ale mimo to nagrałem 12x. Płyta została nagrana dość dobrze z oceną 92. Pełne zaskoczenie - z jednej strony pozytywnie bo Benq sobie poradził, z drugiej strony negatywne, bo Qscan oszukuje.
Kończe robić qscan kolejnej płyty z tej serii. Zrobiło się ciekawie:
Testować czy prosto do kosza ?? Jeśli testować to z jaką prędkością i jak ustawia się prędkość nagrania w nero cdspeed?? (nie chce aby znowu nagrał 12x)