Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.10.2005, 21:04   #1643
Daniel290
Życie to nie je-bajka

Data rejestracji: 29.03.2003
Daniel290 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dudek89
Więc czego to jest wina? coś jest nie tak...moze dlatego ze na Master jest Lite-ON (nagrywarka CD) a na Slave Benq, no kurcze strasznie długo to idze...heh
Przed chwilą przeżyłem coś podobnego.Winna była płyta główna.Niby system widział benka,niby wszystko oki a transfer dramatyczny6.Wymusiłem w biosie płyty głównej ręczne wyszukanie napędu i dopiero wtedy wróciło wszystko do normy.
Cytat:
Napisany przez horos
Panowie,

Wiem,ze troszke naruszam zasady forum, ale... Nie wiem, gdzie powtorzyc pytanie. W podforum BENQ 1640, czy na glownym forum. Pytanie dotyczy 1640, ale jak je zadam, to po kilku godzinach jest zasypane kolejnymi testami nosnikow i szanse, ze ktos pomoze/przeczta, staja sie nikle
1640 podlaczone w obudowie zewnetrznej USB 2.0/FireWire. Nagrywanie OK, ale kopiowanie krazkow DVD (oryginalnych, jak rowniez bez zabezpieczen wszelakich, czyly juz "palonych") odbywa sie w dramatycznie niskich predkosciach od 0.3x do 1,5x... i przy dosc duzych wibracjach napedu (nie wiem, moze ten typ tak ma). Nie mam skali porownawczej. Ale poprzedni naped NEC ND-3540, w identycznej obudowie kopiowal "jak szatan"... Firmware oczywiscie najnowszy. Czy naped do wymiany, czy problem "w czyms lezy"?
Winny jest benq.Pisałem o tym wcześniej.Fatalnie współpracuje z adapterami ide-usb.Niestety jest to jego wada.Dopiero czwarty adapter testowany przezemnie poszedł z benq.Niestey nie mogłem go sobie zatrzymać
Cytat:
Napisany przez horos
P.S. Naped kupilem takze pod wplywem pozytywnyh opinii tutaj, wiec teraz pomozcie towarzysze
Zwracam grzecznie uwage entuzjastą na powyższe zdanie.I co macie zamiar odpowiedzieć koledze w takim wypadku.?? Źle podpioł napęd czy prąd ma nie ten ??

Ostatnio zmieniany przez Daniel290 : 16.10.2005 o godz. 21:08
Daniel290 jest offline   Odpowiedz cytując ten post