Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.10.2005, 17:26   #3
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag
Tej płyty +RW nie ma w biosie BSLB :
i tej też - Platinum +RW 4x
8 )
Skoro już się przyczepiamy to:
1. napisałem "może być problemem"
2. masz szczęście że obsługuje
3. co powiesz tym którzy mają mniej szczęścia - vide pare osób przez ostatnie pare stron??
4. Zrefundujesz mi kase za 10 płyt DVD+RW Verbatim 4x (i pare innych starszych) albo wymienisz je na takie, ktore Benq lepiej nagrywa lub/i nie ma z nimi problemu?? Jak ja się pytałem o sprzęt nikt nie pisnął słowa o minusach napędu. Były tylko same pochwały sprzętu. Wiesz jak się wq..... jak zaczęły się kłopoty z nowiutkimi Verbami RW. Gdyby nie litek to bym nieźle klął - to tyle jeśli chodzi o obiektywizm. I tym bardziej działają mi na nerwy stwierdzenia typu wymień płyty.

Ciesz się, że te nagrywa dobrze. Z moich 17 DVD-/+RW nie mam na Benqu problemów z 11. 5szt. DVD-R Verby 4x śmigają co ciekawe 6szt. DVD+RW Verb 4x też śmigają.
Problemy na Benq mam z: 4 sztukami DVD+RW Verb 4x oraz 2sztukami Memorex. Na LiteOnie - żadnych problemów, wszystkie pięknie działają.

Z tymi Verbami to jest ciekawie - całe pudełko DVD+RW kupione w czerwcu. Z 4 konkretnymi (oznaczone) nie ma problemu Litek a Benq ma.

slawekj
To w takim razie kto oprócz Ciebie to rozumie?
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1612
Cytat:
Błędy TE/FE to jedno a błędy fizyczne nośnika to drugie
Co to są błędy fizyczne nośnika (zadrapania, plamy, zmatowienia itp. nie wchodzą w grę)
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=268
Cytat:
Błędy TE - asymetria ścieżki prowadzącej
Błedy FE - ogniskowanie promienia lasera (precyzja śledzenia i trafiania promienia lasera w ścieżkę prowadzącą)
Błędy TE/FE nie przekładają się bezpośrednio na błędy PI/PIF i Jitter.
Asymetria ścieżki i ogniskowanie lasera - czyli dokładność wykonania pierwszych 2 warstw - "przezroczystej" i "nośnej" (nagrywanej)
Cytat:
Błędy TE/FE nie przekładają się bezpośrednio na błędy PI/PIF i Jitter.
Wynik końcowy zależy od fizycznych błędów płytki, algorytmu korekcji OPC lub WOPC, prędkości nagrywania i strategii zapisu.
Dla każdego napędu (typ i model) korekcja i precyzja ogniskowania jest inna.
Co to są fizyczne błędy płytki?? Zadrapania, plamy, zmatowienia itp. nie wchodzą w grę - płyta idealna, bez uszkodzeń a nagrywa się do d. Wg. mnie do d... jest warstwa nośnika - a tego qscan nie wykazuje.

Ostatnio zmieniany przez Conti : 17.10.2005 o godz. 17:45
Conti jest offline   Odpowiedz cytując ten post