Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.10.2005, 18:32   #6
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Na przezroczysty krążek z wytłoczoną pofałdowaną ściężkę prowadzącą nakłada się jedną lub kilka warstw barwnika organicznego.
QScan wyłącznie na tej warstwie dokonuje pomiaru paramatrów ścieżki (błędy TE) i z jaką precyzją trafia promień lasera w ścieżkę (FE).
Ja to opisałem miej dokładnie - prościej - jako "dokładność wykonania warstwy przeźroczystej i warstwy nośnika" - bez wgłębiania się w ścieżki. (No tak - ja piszę "warstwa nośnika - Ty "barwnik"). A przecież sama ścieżka i ogniskowanie lasera zależy od dokładności wykonania (i tym razem jakości) tej przeźroczystej warstwy spodniej (przeźroczysty, pofałdowany krążek). Bo to na tą warstwę jest barwnik nakładany (dokładność nało0żenia też ważna).
Więc tu się chyba zgadzamy.
Jeśli dobrze Cię wcześniej zrozumiałem - to test ten nie określa samej jakości użytego nośnika (barwnika ). To wychodzi dopiero po nagraniu (błędy PIF)
Więc nie rozumiem, czego piszesz że nie rozumiem Rozchodzi się o kwestie doboru słownictwa

Czyli w sumie można upraszczając powiedzieć, że test TE/FE określa na ile dokładne będzie trafienie lasera w warstwę barwnika płyty. Jak na to zareaguje barwnik (warstwy nagrywalnej) to już okaże się po nagraniu.

melag
Czyli jeśli poprawili obsługę paru płyt w tym tych co Ty masz to oznacza, że automatycznie wszystkie poprawili i nikt nie ma prawa już mieć płyt kiepsko obsługiwanych - a jak już ma to wina właściciela a nie napędu ?? Też mam najnowszy bios i z nadzieją czekam na następny, poprawiony.

Ostatnio zmieniany przez Conti : 17.10.2005 o godz. 18:44
Conti jest offline   Odpowiedz cytując ten post