Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.10.2005, 20:32   #8
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
I to dokładnie widać na wykresie z oznaczeniami max dla błędów TE/FE.
Najlepiej nagrane są te płytki, które mają błędy TE/FE równomierne (linia ciągła) i poniżej wartości 10.

Wszystkie pozostałe błędy powyżej tej wartości mimo nie przekraczania błędów max i rozłożone nierównomiernie (linia załamana) wskazują na niską jakość wykonania ścieżki prowadzącej co prowadzi do powstawania większych błędów PI/PIF.
Skad te rewelacje odnosnie wartosci 10? To jakies oficjalne dane? A dlaczego nie 12 lub 14? Linia oznaczajaca normy w programie wziela sie z ksiezyca, skoro jedynie sluszna norma jest inna? To rownie dobrze ja moge sobie powiedziec ze naprawde dobrze nagrane sa plytki ktore maja PIE ponizej 2 na calej linii. A moze wogole ustalmy ze 0 bledow PIE to norma, a wszystkie inne bedziemy okreslac jako smiecie.

Cytat:
Napisany przez slawekj
Już pisałem i nie wiem dlaczego szuka się odbicia lub proporcji.
Końcowy wynik to nałożenie się wielu czynników.
Dlatego tak często mimo dopuszczalnych błędów TE/FE są tak różne wyniki.
Skoro mowisz ze nie ma odbicia, to znaczy ze po wielu argumentach i przykladach zrozumiales ze wyniki TE/FE nie maja ZADNEGO wplywu na wynik koncowy PIE/PIF/PO/jitter? Czy jest to znowu pokretne przyznanie tylko czesci racji?

Jakiekolwiek przelozenie nie zostalo udowodnione, co wiecej nawet okazalo sie ze nie da sie wygenerowac jakiejs wiekszej serii pojedynczych testow ktore potwierdzalyby jakakolwiek zaleznosc. Wrecz przeciwnie - serie testow zwykle pokazywaly KOMPLETNE oderwanie TE/FE od PIE/PIF/PO/jitter.

Konkludujac. Bledy TE/FE nie maja wplywu na bledy PIE/PIF/PO/jitter. Jakikolwiek wplyw moze byc jedynie hipotetyczny i jezeli okaze sie ze istnieje, to bedzie bardzo pokretny i nielogiczny (moze jakas funkcja uwiklana) - narazie przeslanek do istnienia jakiegokolwiek odbicia/przelozenia/wplywu TE/FE na PIE/PIF/PO/jitter nie potwierdzono, a coraz wiecej testow temu zaprzecza.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post