Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.10.2005, 21:13   #7
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ok, może niewystarczająco precyzyjnie się wyraziłem. Zobaczcie czy zadziała ten link:

http://nazwa.prv.pl/rejdom.php?s=chs

I teraz chodzi mi o to (chociaż już wyczytałem, że raczej tak, ale chcę się upewnić) czy wykupując sobie domenę www.andrzejj9.pl (albo com) będę mógł z niej zrobić przekierowanie na swój adres: www.andrzejj.aplus.pl i czy mogę zrobić to nie wykupując u nich żadnej dodatkowej przestrzeni dyskowej (która nie jest mi potrzebna, a 300 złotych rocznie to już większy wydatek niż jestem skłonny dać za zwykła hobbystyczną stronę).
1. Domena to nie alias (jak w prv.pl).
2. Przekierowanie raczej nie (zle to ujales). Z dostawca hostingu obecnej strony musisz uzgodnic czy bedzie mogl zaparkowac dla Ciebie Twoja nowa domene, na Twoim koncie hostingowym (no i warunki, jesli jakies postawi).
3. Odnosnie niekupowania u nich hostingu - przeczytaj regulamin oferty promocyjnej, bo moze sie okazac, ze wcale nie bedziesz musial wykupic u nich hostingu, ale jednoczesnie moze byc tam zapis, ze domeny zakupione w promocji nie moga byc oddelegowywane poza ich wlasne hostingi. Paranoja, ale w necie takie rzeczy mozna o NetArcie znalezc, ze czasem lepiej kupic to samo w home.pl i miec spokoj, albo przeczytac wszystko (i popytac NetArt) co najmniej kilka razy, i to ze zrozumieniem.
4. Kupisz domene w promocji, i co dalej? Bedzie wazna przez rok. Adres sie rozpowszechni, i bedziesz musial przedluzac abonament za domene.
5. Ta "promocyjna" oferte dostali wszyscy ktorych znam.