witam, wlasnie sobie zakupilem ww. palnik, wypalilem 2 plytki i jestem happy bo sie czytaja w odtwarzaczu stacjonarnym chociaz ze na litku 411 jedna sie ciela po nagraniu - noname do nadruku

nagralem tdk +r x8 - ale nagralem x4 i chodzio miodzio, oczywiscie -rom
mam natomiast pytanie co do solid burn - czy wersje oem je obsluguja? wgralem qsuite v.1 i niebylo takowej zakladki, wroce z roboty do domu to wrzuce qsuite v.2 , moze sie pojawi

, rozumiem ze solid burn wykorzystywany jest tylko jako "nauczyciel" dla nagrywarki odnosnie nosnikow?
zastanawiam sie czy dla zwyklego "palacza" jak ja ktory na dvd nagrywa tylko w sumie filmy oplaca sie wlaczac WOPC-doczytalem se ze ustawia on odpowiednio nagrywareczke by dobrze palila ale jak ja kupuje dobre plytki typu tdk i verbatim to czy to sie oplaca wlaczac czy nie-czy jesli wlacze to bedzie przeszkadzac czy moze tylko pomoc?
no i rozumiem ze w qsuite jesli wlacze dvd-rm to juz kazda plytka dvd+r ktora bede chcial ngrac automatycznie zostanie zamieniona na dvd-rom dopoki znowu nieodchacze w qsuite
sorki za lamerskie pytania, ze niezamieszczam 15tys wykresow skanowanych plytek

ale z tego co se poczytalem na 114 stronach to chyba nie ma plytek ktorych byscie nieskanowali jeszcze
jak ktos mi odpowie to bede wdzieczy i

one more time