Cytat:
|
Napisany przez mp666
a tak w ogole to o 520 cos chcialem napisac: NIE KUPUJCIE TEGO !!! podczas robienia zdjec "imprezowych", czyli na automacie i w pomieszczeniach, powstaja kolosalne szumy !! ogladac sie tego nie da !! kaszan i tyle, no chyba, ze soft w nim poprawili ale watpie. w porownaniu z 3mp fuji z przed kilku lat s602, poprostu wypada jak smiec za kilka zlotych z mediamarktu!! oczywiscie mozna to wyeliminowac w trybie manualnym, ale takie kompakty sa robione z mysla o automacie!! i kto podczas imprezy sie bedzie zastanawial nad ustawianiem aparatu !!
|
Nie wiem co Tobie na taki post odpisac; jesli ktos nie umie robic zdjec to nawet glupie AUTO mu nie pomoze.
Od kilku miesiecy klikam A520 i zdjecia sa naprawde zadziwiajace. Nazwalbym siebie zapalonym amatorem, robiac zdjecia od krajobrazow do sobotniej imprezki, i wszystko mi wychodzi, wszystko sie podoba. I nie ze sie podoba tylko mnie i zachwalam, jest wiecej osob o podobnym zdaniu. Moze nie na tym forum, bo tu ogolnie nikt jeszcze dobrego slowa o tym aparacie niepowiedzial, ale rozmawialem osobiscie z innymi wlascicielami tego modelu i tez sie podoba.
W swojej klasie jest wciaz uwazany za jeden z najlepszych modeli, tak przynajmniej twierdza angielsko-jezyczne fora fotograficzne.
A co do twoich 'eksperymentow' z A520, polecilbym na imprezce podac aparat komus innemu, ale niebede zlosliwy...