Cytat:
Napisany przez dk75
Skoro masz Lite-On'a to włóż czystą płtkę DVD+R/RW do nagrywarki i odpal kProbe2.
Następnie w menu "Tools" wybierz "Bit setting" i w nowym okienku wybierz "Query".
Powinny się pokazać wartości we wszystkich trzech polach tekstowych.
Pierwsze dwa cię nie interesują bo widać w nich jaki jest obecnie bit setting/book type.
Interesuje cię ostatnie, trzecie pole o nazwie "Change BookType To". Powinno być "DVD-ROM", co oznacza, że płytka po wypaleniu będzie tak rozpoznawana. Jeśli jest to coś innego to spróbuj zmienić przy pomocy rozwijanego menu doczepionego do tego pola.
Następnie dajesz "Change" i "Query".
Jesli 3 pole się zmieniło na "DVD-ROM" to znaczy, że twój firmware obsługuje zmianę Bit Setting ale tylko ręczną.
Jeśli nie to oznacza, że potrzebujesz nowego firmwareu.
|
zrobiłem tak jak napisałeś, 3 okienko zmieniło sie na DVD-ROM, wyświetliło sie succesfullwypas, ale obok jest jeszcze taki przycisk WRITE (niedostępny?),
nie zamykając KProbe odpaliłem Nero, dałem na wypal pliki DVD, do katalogu VIDEO_TS przeciągłem .VOBy, odpaliłem x4 i po ok 15 minutach miałem płytke, która w Disc Info KProbe widoczna była jako DVD-ROM, no to ucieszony wkładam ja do mojego stacjonarnego LG, wrrrrrrrrrrrrrr, BŁĄD DYSKU !!!!!
O TAKIM KOMUNIKACIE MARZYŁEM CAŁE ŻYCIE !!!!!