Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.10.2005, 20:18   #14
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
a ja potzrebuje komputer do 2000 zl +-200 zl z monitorem lcd. komouter bedzie wykorzystywany w typowo domowych zastosowaniach. bedzie to komputr dla 11 latka,wiec zadne gry raczej nie wchodza w rachube(z tego powdu mysle o jakiejs zintegrowanej grafice na mobo). pomozecie mi cos wybrac?
Dobrze wiesz co mówisz? To chłopak z afryki czy co? Do czego w tym wieku ma on niby wykorzystywać tego kompa?

Postaraj się aby w konfiguracji był chociaż radek 9550 od gigabyte'a za te 200zł.

Co do zestawu, wybór masz praktycznie tylko między AMD na socket A i 754.

A i jeszcze jedno, ostatnio z kumplem próbowaliśmy złożyć coś sensownego do 2000zł z monitorem lcd włącznie i powiem krótko: nierealne. W moim przypadku chodziło dodatkowo o jako-tako komputer do gier, więc kiszka. Albo gry albo lcd...

Chyba że naprawdę zrezygnujesz z grafy i wpakujesz się w zintegrowaną. To już Twoj wybór, ale mysle ze chłopak byłby potem wdzięczny za możliwośc gry w cokolwiek...

EDIT
QBI@k mnie wyprzedził trochę długo się kumulowałem z napisaniem tego posta a jak juz coś wypocilem to sie okazalo ze ktoś myśli podobnie