Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.10.2005, 21:14   #1
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Co zrobiliśmy? - Gdy uruchamiasz profil Gry usługi, które nie są aktywne nie zabierają pamięci w grach i zasobów procesora. Najpierw ustawiłeś usługi optymalnie pod gry, czyli prawie wszystko wyłączone, następnie wyłaczyłeś je w profilu gry (to było łatwiejsze niż podawanie ręcznie po nazwach jakie masz wyłączyć, dlatego użyłem do tego pliku .reg).
Czym się różni to od tweakowania? - Optymalizacja usług jest częscią tweakowania, niestety zmiany w rejestrze wpływają bezwarunkowo na każdy profil (pomijając aktywoność usług )

Dodatkowe
Anti-Spyware tutaj jest bierne, nie uruchamia się przy starcie, oraz nie zjada zasobów procesora. Jeżeli jednak jest uruchomiony program typu Ad-watch to wyłącz go, moim zdaniem zbędny
Antywirus? - Każdy lepszy antywirus startuje jako usługa systemowa, rozumiesz przesłanie? Więc należy ją wyłączyć dla profilu, opis wyżej . Ja posiadam antywirusa Nod32 i taka usługa istnieje.

Połączenie sieciowe - Dość proste, istnieje usługa o nazwie Połączenie Sieciowe więc chyba wydedukujesz jak je zdekatywować
Tweakowanie - Jeżeli interesuje Cie tweakowanie swojego systemu możesz do tego użyć mojego tweakera. Link znajdziesz w podpisie. [PLD 2.1]
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online