Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Naprawdę ten Absolwent taki dobry? Pytam, bo właśnie jest dołączony do jakiejś gazety, więc może by sobie sprawić..
|
Niesamowite - właśnie widziałem reklamę
Gali. Mówisz i masz! Jednak życzenia się potrafią spełniać.
Z pewnością warto.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A ja przed chwilą obejrzałem Znaki z Gibsonem. W sumie film bardzo mnie rozczarował.. Słyszałem sporo (właściwie większość..) niezbyt przychylnych opinii na jego temat, ale mimo wszystko spodziewałem się czegoś innego. A tak film jako całość.. był po prostu nudny.. Ledwie doczekałem do końca, ale też nie żałuję, bo tylko końcówka sprawiła, że obejrzenie tego filmu miało sens. Ale i tak do grona udanych bym go nie zaliczył.. (jest jeszcze możliwość, że tłumaczenie skopało przesłanie filmu, co jest prawdopodobne, bo jak momentami udawało mi się usłyszeć oryginalne wypowiedzi to to, co mówił lektor niewiele miało z tym wspólnego..)
|
Eh... zapewniam Cię, że nie tylko o tłumaczenie chodziło. Obejżałem ten film z Laseczką i cały czas brechtaliśmy jak na jakiejś parodii... do tego pełno błędów logicznych. W sumie
3,5/10.
Co do Gibsona, to wreszcie obejżałem Teorię Spisku - znacznie lepszy,
7/10.
PS: Ten film świetnie koreluje z
TYM tematem
Apropos manipulowania opinią publiczną, to polecam jeszcze film "Fakty i Akty" (Wag the Dog) z Dustinem Hofmanem - film niby przedstawia przerysowaną rzeczywistość, ale pokazuje jak można sprawić, by miliony ludzi uwierzyły w rzeczy, które nigdy nie miały miejsca, a także po co się to robi i do czego mogą posunąć się ci, którzy tę rzeczywistość tworzą. Skojarzenia z 11 września nasuwają się chyba same (łącznie z "przypadkową i niespodziewaną" śmiercią jednego z uczestników aktu).
I jak tu przyznawać rację Większości, skoro Większość jest wciąż wprowadzana w błąd?