Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.10.2005, 20:22   #594
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Nie wiem ile poszlo na kosciol z budzetu (bo rozumiem ze to budzet zasila fundusz koscielny), ale szczerze watpie by bylo 70 mld. Bardzo, bardzo watpie.
A ja bardzo watpie zeby FiM i PPP klamalo w oczy.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
No i to wolny kraj - nie wiem dlaczego chcesz zabrac ludziom kosciol, ktory jest dla nich przejawem wiary. Jezeli tak duzo jest tych ludzi to dlaczego w wyjatkowych przypadkach nie ma byc oredzia. Naprawde tak czesto z tego prawa korzysta kosciol katolicki, ze Cie to tak denerwuje. Ja jeszcze NIGDY nie widzialem oredzia prymasa, choc TV ogladam nierzadko. Kosciol jako globalna instytucja ma naprawde maly wplyw na panstwo, a lokalnie ma taki jaki jest ksiadz na parafi i to do niego powinienes kierowac ew. zazalenia lub do jego przelozonego.
Oredzie mnie wrecz nerwuje okropnie. Na nowy rok nowe oredzie w TVP! Ja nie walcze z wiara tylko z organizacja zwana Kosciolem.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Co nam kler znowu bezprawnie zabiera. Piszesz cos co dla mnie jest zupelne oderwane od rzeczywistosci i zdrowego rozsadku.
Np budynek sierocinca jest przerabiany na zakon. Bez oporow dzieci sa na bruk wyrzucane bo klecha musi sie napchac.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
A pielgrzymki policjantow - nierozumiem. Chca niech chodza. Czy to obywatele drugiej kategorii? Dlaczego chcesz ludziom w tym policjantom zabraniac chodzic na pielgrzymki. Kazdy ma do tego prawo, ale to nie jest obowiazek i to jest dosc normalne.
Policjant w czasie pelnienia sluzby to nie obywatel tylko policjant a takowemu zakaz jest uczestniczenia w tego typu akcjach, chyba ze chodzi o jej zabezpieczanie, ale jezeli pan policjant x skonczy dzien pracy i stanie sie obywatelem x moze isc nawet na czarna msze.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
To powiedz to ksiedzu ze nie powinien tak robic, moze proboszczowi, biskupowi... Kosciol nie daje przyzwolenia na agitacje ksiezy wsrod wiernych.
Wies to jest takie zgromadzenie ludzie gdzie ksiadz jest jedynym autorytem, pasterzem etc Sprzeciw wywola wybiegniecie parafian z widlami

Cytat:
Napisany przez pykson
tak, OT sie robi, ale wrocimy do prezydenta, bo skoro mowa o Kosciele to pewno przejdziemy przez RM do Kaczynskiego, dla niektorych te trzy pojecia to wlasciwie synonimy
Jezeli juz to wyrazy bliskoznaczne. Popracie tak wielkiej organizacji, ktora ma dusze 98% ludzi wierzacych jest naprawde mocnym glosem w Polsce, nie jest tanie.
@pawelblu sprostawnie nie 70 mld a 65 mld zlotych. Przepraszam, moja pamiec widac jest zawodna.

Ostatnio zmieniany przez Banana Coctail : 25.10.2005 o godz. 20:45
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post