Hmm, bardzo chciałem kupić tego BenQ DW1640, ale teraz powiem Wam szczerze że jestem w kropce. Otóż po przeczytaniu tego tematu
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57651 po prostu boję się zakupić ten napęd... Z tego co tam przeczytałem gdy zepsuje nam się napęd to serwis albo go naprawia (tutaj brak zastrzeżeń) albo..... wymienia na
UŻYWANY:!:
Oto fragment karty gwarancyjnej:
"P-kt 21: W przypadku wymiany uszkodzonego urządzenia na inne ( nowe lub
po tzw odświeżaniu ) obowiązuje na nie okres gwarancji do końca trwania gwarancji na urządzenie pierwotnie zakupione"
Przecież to jakaś paranoja, niezgodne z prawem UE, niby dlaczego gdy nie ma możliwości naprawy urządzenia mam dostać napęd
używany czyli jak to określili w gwarancji "
po tzw odświeżaniu" zamiast nowego :?:
W myśl naszego prawa powinno być tak:
Art. 8. 1. Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo
wymianę na nowy[..]"
Tak więc może jest na tym forum jakiś prawnik i by wystosował do nich jakiś list o zbadanie sprawy? Szczerze mówiąc bardzo się zawiodłem tym faktem, bo BenQ DW 1640 jest chyba obecnie najlepszą nagrywarką, ale co z tego skoro poziom świadczeń serwisu jest nieakceptowalny... Jak wiadomo nawet najlepsze napędy mają prawo się zepsuć i w przypadku innych firm można oczekiwać albo naprawy albo wymiany na nowy, lecz niestety tak nie jest w przypadku firmy BenQ... Firma BenQ w przypadku niemożności naprawy zwraca kupującemu ochłap w postaci używanego sprzętu i w dodatku nie zawsze sprawnego :!: tak jak już to opisal inny user tego forum w temacie który podałem na poczatku postu...
Tak więc ponawiam pytanie czy jest może na tym forum jakiś prawnik lub osoba znająca się na tych sprawach i czy mogłaby wystosować do nich lub nawet do ich centrali w innym kraju jakiś list? Bo być może centrala nawet nie wie co wyprawia oddział w Polsce...
Pozdrawiam...