Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.10.2005, 22:48   #1
maciej68
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.10.2005
maciej68 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Trzy programy - efekt mizerny

Witam Was
Uparłem się że przerobię synowi bajki z divx na video dvd, bo już mam dość włączania komputera i podpinania kabla z komputera do telewizora, żeby te bajki oglądać. Zainwestowałem w nagrywarkę LG GSA-4167B. Przeczytałem metodę Cobraverde. Wspaniała. Ale nie dla mnie. Spróbowałem metod alternatywnych. Ze skutkiem mizernym. Nie wiem o co chodzi. Pomóżcie proszę. Wszystkie próby na nośniku Emtec DVD-R.

1. Nerovision Express
Bardzo fajny i łatwy programik. Coś dla mnie :-) Utworzona płyta DVD bez problemu jest odtwarzana w komputerze, stacjonarny odtwarzacz DVD jej w ogóle nie widzi.
2. Avi2DVD
Poziom abstrakcji programu dla mnie akceptowalny. Rezultaty tak samo jak wyżej, płyta niewidoczna w odtwarzaczu stacjonarnym.
3. The film machine
Jak wyżej, z tym że wreszcie odtwarzacz stacjonarny płytę zauważył i poprawnie odtworzył. Tylko że jakość fonii pozostawia sporo do życzenia, jest zniekształcona, przesterowana. Przy bajce to jakoś ujdzie, ale mam jeszce sporo koncertów do przerobienia tą metodą.
Teraz proszę powiedzcie mi o co chodzi. Dlaczego mój stacjonarny odtwarzacz DVD wogóle nie widzi tych płyt video DVD, poza jednym wyjątkiem? Jasne, łatwo powiedzieć "zmień odtwarzacz". Tylko że:
- nie mam kasy
- wiele już pożyczonych płyt DVD-R na nim odtworzyłem, a w zasadzie nie było jeszzce takiej, której NIE odtworzyłem (poza moimi próbami) i wogóle nie spodziewałem się że napotkam jakiekolwiek problemy z odtwarzaniem na nim nagranych przeze mnie płyt video DVD.
Czy jest sens próbować inych programów? (np. DVD2SVCD)
Dodam jeszcze że mam przy sobie nagraną przez kogoś płytę DVD-R która jest odtwarzana bez problemów. Może coś z niej należałoby odczytać? Żeby ustalić jakie standardy akceptuje ten odtwarzacz, albo co?
Co o tym myślicie?
Maciej
maciej68 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online