Cytat:
|
Napisany przez BD
Macku 4 letni naped DVD to juz wykopalisko i wtedy nikt nie myslal o odczycie nagrywanych nosnikow. Sam posiadam wysokiej klasy model Panasonica i tez nie czyta wielu plyt. Naped ma z 3-4 lata i czasem udaje sie odczytywac plyty DVD+R a o minusach moge zapomniec. Prawde mowiac nie ogladam filmow z braku czasu ale warto ten sprzet czyms zastapic.
Nie wiem jaki to player ale moze warto go sprzedac i kupic w jego miejsce zwylka Viwe za 200 zl i wtedy bedziesz mogl czytac wszystko co dostepne na rynku - od DVD-Video przez jpeg cd/dvd, mp3 cd/dvd, svcd, vcd a konczac na Divxach.
|
Zgadzam się całkowicie, że 4-letni odtwarzacz to już przeżytek. Tylko że:
1. Zrobiłem próby nagrania zgodnie z Waszymi sugestiami na Verbatim DVD-R i DVD+R. Bez zmian - płyty nadal niewidoczne są w moim stacjonarnym grundigu.
2. Chwaliłem się że mam akurat jeden pożyczony film, nagrany na TDK DVD-R i on działa w grundigu bez problemu. Przy pomocy Nero zrobiłem kopię tej płyty, na Emtecu DVD-R. Kopia, którą zrobiłem, działa bezbłędnie w Grundigu.
Tak więc:
1. nie jest to w tym przypadku sprawa nośnika
2. może i grundig jest i przestarzały i kapryśny, ale poprawnie odczytuje płyty nagrywane a Emtec w szczególności.
Tak więc widzę że nic nie widzę i że cały czas błądzę.
Teraz chyba pozostaje mi się zainteresować bitsettingiem. Z tego co doczytałem, to mój LG to obsługuje. Wnet podzielę się doświadczeniami
Czy poza bitsettingiem są jeszcze jakieś inne tematy, które powinienem zgłębić?

Maciej