Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.10.2005, 11:24   #23
maciej68
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.10.2005
maciej68 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Macku 4 letni naped DVD to juz wykopalisko i wtedy nikt nie myslal o odczycie nagrywanych nosnikow. Sam posiadam wysokiej klasy model Panasonica i tez nie czyta wielu plyt. Naped ma z 3-4 lata i czasem udaje sie odczytywac plyty DVD+R a o minusach moge zapomniec. Prawde mowiac nie ogladam filmow z braku czasu ale warto ten sprzet czyms zastapic.

Nie wiem jaki to player ale moze warto go sprzedac i kupic w jego miejsce zwylka Viwe za 200 zl i wtedy bedziesz mogl czytac wszystko co dostepne na rynku - od DVD-Video przez jpeg cd/dvd, mp3 cd/dvd, svcd, vcd a konczac na Divxach.
Zgadzam się całkowicie, że 4-letni odtwarzacz to już przeżytek. Tylko że:
1. Zrobiłem próby nagrania zgodnie z Waszymi sugestiami na Verbatim DVD-R i DVD+R. Bez zmian - płyty nadal niewidoczne są w moim stacjonarnym grundigu.
2. Chwaliłem się że mam akurat jeden pożyczony film, nagrany na TDK DVD-R i on działa w grundigu bez problemu. Przy pomocy Nero zrobiłem kopię tej płyty, na Emtecu DVD-R. Kopia, którą zrobiłem, działa bezbłędnie w Grundigu.
Tak więc:
1. nie jest to w tym przypadku sprawa nośnika
2. może i grundig jest i przestarzały i kapryśny, ale poprawnie odczytuje płyty nagrywane a Emtec w szczególności.
Tak więc widzę że nic nie widzę i że cały czas błądzę.
Teraz chyba pozostaje mi się zainteresować bitsettingiem. Z tego co doczytałem, to mój LG to obsługuje. Wnet podzielę się doświadczeniami
Czy poza bitsettingiem są jeszcze jakieś inne tematy, które powinienem zgłębić?
Maciej
maciej68 jest offline   Odpowiedz cytując ten post