Cytat:
|
Napisany przez krzypaw
Zawsze jest kiepsko albo bardzo źle nawet przy prędkości 2,4. Jak ustawię prędkość 8X to czasami są błey nawet PO.
|
Niestety zmniejszanie predkosci nagrywania zupelnie tu nie pomaga (a powinno). Mnie sie nawet wydaje, ze na 8x nagrywa sie lepiej niz na 4x i 2.4x.
Bledow PO na szczescie jeszcze nie uswiadczylem.
Temat plytek "minus" jest tu traktowany bardzo co macoszemu - 90% wykresow jakosci to zachwyty nad plytkami "plus", nosniki DVD-R sa z niewiadomych powodow pomijane i ignorowane. A mnie by bardziej interesowalo ktore plyty DVD-R napedy 1620 wypalaja najlepiej i co nalezy robic aby wycisnac z tych plytek maximum jakosci. Bo to ze Benq dobrze nagrywa DVD+R to chyba wszyscy wiedza i nie ma potrzeby tego ciagle udowadniac
Kilka przykładów.
Plyta DVD-R Verbatim, a nastepnie porownanie plyty z tej samej paczki nagranej na nagrywarce LG. Nastepnie TDK DVD-R najgorsze wyniki jakie udalo mi sie uzystac, oraz najlepsza plytka naja nagralem (niestety to tylko wyjatek) - plyty pochodza z tej samej paczki. Czy mozliwe aby na 25 plyt jedna nagrala sie w miare dobrze ?