Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.10.2005, 16:27   #1
sxill
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.10.2005
sxill w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie dzialaja nagrane plytki LiteOn 48x24x48

Witam!
Mam nagrywarke LiteOn 48x24x48, niestety nie wiem jaki model dokladnie bo nie jestem u siebie i nie bede przez najblizsze kilka dni. Nie wiem takze jakie jest firmware.
[udalo mi sie dowiedziec co to za nagrywarka, to model: LTR-48125W ]
Problem jest taki ze nie dzialaja nagrane plytki. Sprawdzalem jednak tylko na cd-rw. W ogole wydaje mi sie ze nagrywarka strasznie sie wlecze i spowalnia caly system jak nagrywa (2,26 ghz, 256 ddr, system swiezo po instalce i przy nagrywaniu 12x winamp haczy ). Nagrywarka chodzi jako ATA33 (nie wiem czy to wolno czy szybko jak na nagrywarke, tasma jest ATA100, nagrywarka jest sama na tasmie).
Jakis czas temu mialem ja w innym komputerze i nagrywalem zwykle CDR i dzialaja. Potem lezala 2 tyg. i zamontowalem ja w innym kompie i sa problemy.
Gdy patrze na nagrana plytke to mam wrazenie ze jest ona jakby "slabo" wypalona. Kiedys na jedna cdrw nagralem 30 MB (na dzialajacej nagrywarce), a potem ja skasowalem na tej mojej i nagralem 200 MB. I widac jak to 30 mb jest ciemniejsze (mimo ze kasowalem) niz to 200 ktore potem nagralem.
Plytka po wlozeniu do odczytu wyrzuca blad "g:\ funkcja jest niedostepna". Nero przy nagrywaniu nie wyrzuca zadnych bledow (no chyba ze wlacze weryfikacje zapisu).
Nie sprawdzalem jej na zwyklych cdr, ale jakis czas temu nagrywala.
Nagrywarka odczytuje wszystkie plytki bez problemu (tzn. poza tymi ktore nagra, ale one nigdzie nie chodza).
Macie jakies pomysly? Bede bardzo wdzieczny za wszelka pomoc.
pozdrawiam
Radek

Ostatnio zmieniany przez sxill : 29.10.2005 o godz. 16:33
sxill jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online