co do dźwięku w przerobionym materiale - chyba tak to musi być...niestety. Ja walcze z tym już chyba ze dwa miesiące w każdej wolnej chwili. Wypróbowałem już absolutnie wszystkie programy opisywane na tym forum i niestety - zawsze dźwiek wychodzi taki dziadowski - brzęczący i jakby przesterowany. Kombinowałem również w ustawieniach ffdshow'a ale to nic nie pomogło. Mimo to nagrałem kika filmów dvd przerobionych z divx'a bo po prostu nie ma ich w Polsce na dvd i zależało mi na nich.
Poruszałem już temat dźwięku w przerabianych filmach na forum jednak nikt nie podsunął żadnego pomysłu.......
Co do płytek na które nagrywasz - rób to zawsze na plusach bo ten system jest zdecydowanie lepszy. jakość płytek też ma znaczenie ale wydaje mi się, że skótek "nie widzenia" przez stacjonarkę nie jest winą nośnika. Nagrywałem już na Platinumy, EMTEC, TDK i Verbatimki. Skuchy były - owszem i to często jak miałem nagrywarkę Lite Ona. Po zamainie na NEC'a nie wiem co to znaczy "nieudane nagranie". Jak do tej pory wszystkie płytki "trzymają" i jest 'ok. W sumie mam już około 250 "kopii bezpieczeństwa" zrobionych własnoręcznie i nie zdarzyło mi sie nigdy aby którakolwiek z płyt była nie odczytywana przez stacjonarkę. Co prawda najstarsze czyli najdawniej nagrywane płytki sprawdzam czasami czy czytane są bez problemu i jak na razie jest wszystko w porządku. Kolega wypala na Hawkah i po około pół roku płytki te nie dają się już odtworzyć.
Gdyby udało Ci sie coś wywalczyć z tym dźwiękiem to rzuć na forum swój pomysł